Definition & Betydelse | Svenska ordet ARBETARPARTIET
ARBETARPARTIET
Definition av ARBETARPARTIET
- böjningsform av arbetarparti
Antal bokstäver
14
Är palindrom
Nej
Sök efter ARBETARPARTIET på:
Exempel på hur du använder ARBETARPARTIET i en mening
- Anders Klarström var i tonåren en politisk sökare och deltog i möten med Moderaterna, Europeiska arbetarpartiet och andra politiska grupperingar.
- Tyska arbetarpartiet (tyska: Deutsche Arbeiterpartei, DAP) var ett politiskt parti som grundades 5 januari 1919 i Bayerns huvudstad München, av den före detta cafémusikern och låssmeden Anton Drexler.
- José Luis Rodríguez Zapatero, född 4 augusti 1960 i Valladolid i Kastilien och León, är en spansk politiker (socialdemokrat), som var ledare för det Spanska socialistiska arbetarpartiet (PSOE) från 2000 till 2012 och som var landets regeringschef mellan 17 april 2004 och 21 december 2011.
- Sven af Geijerstam var politiker inom Socialdemokratiska arbetarpartiet och var statssekreterare i Inrikesdepartementet 1953–1957 och konsultativt statsråd 1958–1963 som så kallad granskningskonsult eller juristkonsult.
- Europeiska arbetarpartiet (EAP, även LaRoucherörelsen i Sverige) är ett politiskt parti i Sverige som betecknar sig som en del av den amerikanska LaRouche-rörelsen, grundad av den amerikanske självlärde ekonomen och politikern Lyndon LaRouche.
- Yitzhak Rabin (hebreiska יצחק רבין), född 1 mars 1922 i Jerusalem, död 4 november 1995 i Tel Aviv, var en israelisk politiker (arbetarpartiet).
- Som ledamot av Europaparlament åren 2004–2009 var han invald för Kataloniens socialistiska parti (PSC), i samarbete med Spanska socialistiska arbetarpartiet (PSOE), och som medlem i Europaparlamentets socialdemokratiska partigrupp, där han varit ledare för den spanska delegationen.
- Ungernrevolten (ung: 1956-os forradalom; 1956-os népfelkelés) var ett folkuppror i Ungern 1956 riktat mot landets dåvarande regering styrd av det kommunistiska Ungerska arbetarpartiet, samt mot Sovjetunionens inflytande i Ungern.
- Drees lämnade arbetarpartiet 1971 på grund av oenighet med partiets allt mer inflytelserika vänsterflygel.
- Kádár var ingen renodlad stalinist utan förespråkade istället ett mindre repressivt styre och var en av få inom kommunistpartiet som redan från början ställde sig öppet kritisk till stalinismen, vilket medförde att han i samband med Folkrepubliken Ungerns bildande 1949 på allvar kom på kant med den då styrande stalinistiska falangen inom det nybildade Ungerska arbetarpartiet, lett av Mátyás Rákosi och Ernő Gerő.
Förberedelsen av sidan tog: 326,58 ms.