Definition & Betydelse | Svenska ordet ASYMPTOTISKA
ASYMPTOTISKA
Definition av ASYMPTOTISKA
- böjningsform av asymptotisk
Antal bokstäver
12
Är palindrom
Nej
Sök efter ASYMPTOTISKA på:
Exempel på hur man kan använda ASYMPTOTISKA i en mening
- där Θ(1/n) betecknar en funktion vars asymptotiska beteende för n→∞ motsvarar en konstant multiplicerad med 1/n; se Ordo.
- Primärstjärnan Theta Apodis A är en röd till orange jättestjärna av spektralklass M7 III och befinner sig på den asymptotiska jättegrenen.
- Den har ungefär cirkulärt tvärsnitt med svaga inre strukturer och bildades från utflödet av material från den centrala stjärnans stjärnvind när den utvecklades längs den asymptotiska jättegrenen.
- Han förnyade hydrodynamiken bland annat genom den "asymptotiska teorin" som tog hänsyn till vätskornas inre friktion.
- De är röda jättar i de sista stegen av sin utveckling (den asymptotiska jättegrenen), som kommer att kasta ut sitt yttre hölje i rymden som en planetarisk nebulosa och bli en vit dvärg inom några miljoner år.
- Många av dessa röda jättar tillhör den asymptotiska jättegrenen, och förbränner alltså helium till kol instabilt under kortvariga episoder som rör om stjärnans inre på så sätt att kärnans grundämnen blandas med de övre skiktens grundämnen.
- Fem av stjärnorna i hopen kan antas vara röda jättar, medan den orangea variabeln VV Sagittarius i den sydligaste delen, kan vara en stjärna på den asymptotiska jättegrenen.
- En heliumflash är fusionsprocessen av helium i kärnan på en mindre stjärna som har en massa mindre än runt 2,25 solmassor, eller kanske på ytan på en vit dvärg eller som skalförbränning i större stjärnor i den asymptotiska jättegrenen.
- Det är känt att den asymptotiska densiteten av sådana tal är 1: i själva verket den andel av tal som är mindre än X och inte aritmetiskt asymptotiska.
- Multiplikativ talteori handlar i stort sett om att härleda asymptotiska formler för aritmetiska funktioner.
- Nebulosan visar ingen anrikning av s-processelement, vilket tyder på att stjärnans stadium på asymptotiska jättegrenen kan ha påverkats av interaktion med en följeslagare.
- Lambda Draconis är en orange till röd jättestjärna av spektralklass M0 III-IIIa Ca1, är en utvecklad stjärna på den asymptotiska jättegrenen och har en massa som är ca 70 procentGondoin, P.
- Den är en röd jätte av spektraltyp M3 III, med en yttemperatur av 3 773 K, Stjärnan befinner sig på asymptotiska jättegrenen och genererar energi genom kärnfusion av väte och helium utmed koncentriska skal som omger en inert kärna av kol och syre.
- Den är en mild bariumstjärna som antas bildad genom massöverföring av anrikat material från en stjärna i asymptotiska jättegrenen till en mindre utvecklad följeslagare.
- Den har förbrukat vätet och heliumet i dess kärna, förflyttats till den asymptotiska jättegrenen och kommer sannolikt att bli en mycket instabil stjärna liknande Mira, innan de slutligen skjuter ut sina yttre skikt och bildar en planetarisk nebulosa med en relativt stor vit dvärg som reststjärna.
- Denna form av variabilitet visar att stjärnan ligger på den asymptotiska jättegrenen och genererar energi genom kärnfusion av väte och helium utmed koncentriska skal som omger en inert kärna av kol och syre.
- Dessa element syntetiserades av följeslagaren när den passerade genom den asymptotiska jättegrenens (AGB) stadium av dess utveckling och utkastades sedan i dess stjärnvind och ökade på den nuvarande primärstjärnan.
- 5 IIIa Fe-1,, som ligger på den asymptotiska jättegrenen och genererar energi genom kärnfusion av väte och helium i koncentriska skal som omger en inert kärna av kol och syre.
- Detta material kan ha förvärvats under en tidigare massöverföring från en nu vit dvärgföljeslagare, eller självberikats av en muddring under den asymptotiska jättegrenprocessen.
- RV Tauri är i sin utveckling sannolikt i en fas efter asymptotiska jättegrenen (AGB), en ursprungligen solliknande stjärna som befinner sig i livets slutfaser precis före utskjutningen av en planetarisk nebulosa och kontraktion till en vit dvärg.
Förberedelsen av sidan tog: 100,72 ms.