Definition & Betydelse | Svenska ordet BÄTTRING
BÄTTRING
Definition av BÄTTRING
- förändring till bättre förhållanden
Antal bokstäver
8
Är palindrom
Nej
Sök efter BÄTTRING på:
Exempel på hur man kan använda BÄTTRING i en mening
- Genom sitt påstående att endast evangelium, men inte lagen är nödvändig till framkallande av bättring och tro gav han anledning till den så kallade antinomistiska striden, i vilken Luther och Melanchthon med allvar uppträdde emot honom.
- Bodil är ett fornnordiskt kvinnonamn och är en dansk form av Bothild (ursprungligen Bóthildr) som är sammansatt av orden bot, bättring, hjälp och hildr som betyder strid.
- För att avvända en smittosam sjukdom lät Magnus Ladulås 1280 och 1289 påbjuda allmän fasta och bättring.
- 1593 skickade han sin son till Uppsala möte med avbön för sina och domkapitlets försyndelser mot den lutherska läran och lovade bättring.
- Det första kända utbrottet av detta tillstånd uppmärksammades i Övertorneå socken 1773 då Stina Larsdotter, en fattig 13-årig analfabet, predikade om behovet av bot, bättring och syndaånger under extatiska former i efterdyningar av hennes krampanfall.
- För att vinna saligheten fordrades, enligt hans mening, bättring, som bestod inte endast i att undvika synden, utan även framför allt i en sådan förändring av sinnet och hjärtat, som leder till, att man avskyr syndiga böjelser och begär.
- På 1880-talet blev Romantjuk ledare för det så kallade ukrainofila partiet, som på lojal grund försökte verka för nationaliteternas likställighet och bättring av det galiziska bondeståndets ställning.
- Nr 137 i Finlandssvenska psalmboken 1986 med titelraden "Vak upp, gör bättring, du kristenhet" under rubriken "Kyrkoårets slut".
- Vak upp, gör bättring, du kristenhet (VK 154 Jo nouskaa, kristityt, valvokaa!) Publicerad i Finlandssvenska psalmboken som nr.
- Efter en stormig ungdom som student vid Kungliga Akademien i Åbo, där han relegerades, gjorde Tuderus bättring och utsågs efter studier vid Uppsala universitet 1669 till kaplan i Enare.
- Genom olycka till lycka eller Allans straff, ånger och bättring : teaterstycke för Hoppets härs möten.
Förberedelsen av sidan tog: 100,61 ms.