Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet FRITERAD


FRITERAD

Definition av FRITERAD

  1. (om mat) tillagad genom kokning i het olja
  2. perfektparticip av fritera

1

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

12
AD
ER
ERA
FRI
RA
RAD
RIT

2

2

213
AD
AF
AI
AIR
AR


Sök efter FRITERAD på:



Exempel på hur man kan använda FRITERAD i en mening

  • En regional amerikansk maträtt är en fläskfilésmörgås (även kallad "mörfilé") – en tunn skiva, vanligtvis av den större, hårdare loineye (longissimus-muskeln), som är panerad eller doppad i frityrsmet, friterad och serverad i hamburgerbröd, vanligtvis med senap och lök.
  • Udon serveras oftast i en mild buljong (som i rätten kake udon som serveras i kakejiru som görs av dashi, japansk sojasås (shoyu) och mirin), som toppas av räk-tempura eller kakiage, eller friterad tofu.
  • Sope är en mexikansk maträtt som består av en friterad majsdeg, på vilken man lägger varierande ingredienser som kyckling, såser, gräddfil, grönsaker och naturligtvis chili.
  • Restaurangens enda serverade rätt är Entrecôte Café de Paris, det vill säga entrecôte, till vilken serveras ett kryddsmör smält till Café de Paris-sås, friterad potatis och sallad.
  • Snabbmat och diverse färdigmat, friterad mat, bakverk, glass och snacks kopplats ofta samman med begreppet skräpmat.
  • Fish and chips (engelska för "fisk och friterad potatis") är en maträtt bestående av vit fisk som doppas i frityrsmet och friteras för att sedan serveras med tjocka bitar av friterad potatis (chips på brittisk engelska).
  • I Sverige är en schnitzel panerad i ströbröd och stekt eller friterad, vanligtvis i ister eller olja.
  • Vårrullar återfinns förutom i Kina även i flera närliggande öst- och sydöstasiatiska länder, och som i friterad form är en standardrätt på kinarestauranger utanför Kina.
  • Vanliga efterrätter är halva, garash (bakverk), tulumbichki - friterad deg, baklava, kozunak - sött bröd med frukt, choklad, sylt eller lokum, kompot - en dryck på torkad frukt och mekitsa- friterat bröd med yoghurt.
  • Cannoli utgörs av ett rörformat skal av friterad deg som traditionellt fylls med sötad ricotta, eventuellt blandad med vanilj, choklad, pistasch, marsalavin, rosenvatten eller andra smaksättare.
  • Farturas är ett traditionellt portugisiskt bakverk i form av avlånga spiraler av friterad deg som klipps upp i mindre bitar efter friteringen varefter den garneras med socker och ibland kanel.
  • Tostada är spanska för "rostat" samt i latinamerikanska kök en plan eller skålformad tortilla som är rostad eller friterad.
  • En Berliner (även ibland kallad Berliner Ballen i Schweiz, Krapfen i Bayern och Österrike eller Boule de Berlin i Frankrike) är främst en tysk och europeisk munk som är gjord av söt jäst deg friterad i fett eller olja, med marmelad- eller syltfyllning och vanligtvis florsocker eller strösocker ovanpå.
  • Moules frites (även moules et frites eller moules-frites; egentligen moules avec frites) är en maträtt bestående av kokta musslor och friterad potatis.
  • Grillkrydda är en kryddblandning som används till främst stekt eller grillat nötkött, fläskkött, kyckling, kalkon och vilt, men passar dessutom till fisk och stekt eller friterad potatis.
  • Exempel på anju är torkad fisk, jordnötter, friterad kyckling, bläckfisk, färsk frukt, potatischips, torkat kött, kimchi, krabba, riskakor, och ångade grisfötter.
  • I en reseskildring från 1300-talets Kairo berättar en florentinare folk satte sig på stora hudar på gatan medan de åt sina måltider med lammkebab, ris och friterad mat köpt från gatuförsäljare.
  • Pakora, även kallad pakoda eller bhaji, är en friterad smårätt, härrörande från den indiska subkontinenten.
  • Coxinhan är en friterad droppformad boll av vete- eller potatisdeg fylld med strimlat kycklingkött, ibland blandat med mjukost.


Förberedelsen av sidan tog: 126,75 ms.