Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet HANENS
HANENS
Definition av HANENS
- böjningsform av hane
Antal bokstäver
6
Är palindrom
Nej
Sök efter HANENS på:
Exempel på hur man kan använda HANENS i en mening
- Sädesvätska eller sperma är den vätska som utsöndras vid hanens sädesuttömning för att befrukta honans ägg.
- Den adulta hanens huvud, nacke, framrygg, strupe och övre delen av bröstet är fint vattrade i svart, ljusgrått och mer eller mindre skimrande i blått.
- Både hanens och honans hud blir gul under parningstiden och förlorar ofta fjädrar: honan kan till och med bli helt skallig på huvudet.
- Även på andra sätt skiljer sig könen åt; honans vingar har en mer utsträckt form och är markant ljusare än hanens.
- Honans utseende skiljer sig från hanens genom mycket bredare bruna kanter på framvingarna och bakvingarna är mörkare bruna.
- Honans ovansida liknar hanens, men teckningarna på hennes bakvinge är mörkare grå och hon har ytterligare en mörkgrå fläck på framvingen.
- Honans framvingar är mer rundade och lite mer orangefärgade än hanens, och hon har större orange fläckar längs utkanterna på både fram- och bakvingar, i övrigt är de ganska lika på ovansidan.
- Den adulta hanens ovansida och strupe ned till bröstet är purpurblå med ett praktfullt, violett skimmer.
- Honas vingar är också orangefärgade på ovansidan, men blekare än hanens och bårderna längs vingkanterna är uppbrutna av ljusare, gulaktiga linjer och fläckar.
- Båda har också mörk grundfärg på kroppen, men hanens resterande teckning går i rött medan honans går i gult.
- Den pudrade kärrtrollsländans trivialnamn kommer av att hanens bakkropp ser ut att vara "pudrad" i vitt, särskilt på den främre delen.
- De har rosaröd orbitalring där honans är brunaktig medan hanens blir rödare i början av häckningsperioden.
- Den tegelröda ängstrollsländan har fått sitt trivialnamn av nyansen på hanens röda färg på bakkroppen.
- Kuvertbyggarsländan är en liten nattslända med korta antenner och smala, håriga vingar; för hanens del blir framvingen 3 mm lång.
- Dess kroppsform är ganska typisk för valarna inom släktet och den särskiljs främst på placeringen av hanens båda tänder som sitter långt bak i gommen.
- Som hos de flesta vattenlevande salamandrar avsätter hanen en spermatofor på bottnen efter ett parningsspel, under vilket honan visar att hon är villig genom att nafsa på vårtorna runt hanens kloak.
- Förutom på storleken kan könen också skiljas åt genom att honans framvingar är smalare än hanens och har en gulvit linje längs framkanten.
- Inför parningen blir hanens haka och fötter först skära och senare klarröda, liksom de vita fläckarna på ryggen.
- Litet data om djurets fortplantning finns; leken äger rum på våren, då hanens testiklar förstoras och hans kloak svullnar.
Förberedelsen av sidan tog: 71,65 ms.