Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet HUVUDRÄTT
HUVUDRÄTT
Definition av HUVUDRÄTT
- (mat) den i målet huvudsakliga rätten, som äts efter förrätten och före efterrätten
Antal bokstäver
9
Är palindrom
Nej
Sök efter HUVUDRÄTT på:
Exempel på hur man kan använda HUVUDRÄTT i en mening
- Beroende på typ av korv äts de varma eller kalla, som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan vara såväl ett billigt baslivsmedel eller en lyxprodukt.
- En sallad som ska ätas som huvudrätt innehåller ofta annat än grönsaker, såsom skinka, kyckling, tonfisk, pasta, ägg, fetaost eller bönor.
- Det kan vara till exempel för att det ska vara lagom andelar huvudrätt och efterrätt, eller för att måltiderna ska bli kompletta.
- Gröten kan ätas med kanel, sylt av röda vinbär och socker eller utan kanel och socker som garnityr till någon huvudrätt, exempelvis kokt fisk.
- Cozido à portuguesa är en klassisk maträtt från Portugal, (en slags köttgryta), en traditionell maträtt som äts som huvudrätt i Spanien, Portugal, Brasilien och andra spansktalande och portugisisktalande länder.
- Carpaccio är en maträtt som oftast serveras som en förrätt (antipasto) eller andra huvudrätt (secondo), och är typisk för det italienska köket.
- En MRE innehåller förutom huvudrätt även snacks och mellanmål, samt tillbehörspaket med sked, salt, servett och ibland stark sås (ofta Tabascosås).
- Den uzbekiska nationalrätten får sägas vara pilaff, palov (plov eller osh men också pilaf), en huvudrätt som i Uzbekistan består av ris, bitar av kött, rivna morötter och lök.
- Fava är en populär förrätt, sidorätt eller huvudrätt i det grekiska köket och lagas på delade gula ärter, vickerärten Lathyrus clymenum, linser, bönor och även de indiska kikärterna chana dal.
Förberedelsen av sidan tog: 69,48 ms.