Definition & Betydelse | Svenska ordet IMPOSANTA
IMPOSANTA
Definition av IMPOSANTA
- böjningsform av imposant
Antal bokstäver
9
Är palindrom
Nej
Sök efter IMPOSANTA på:
Exempel på hur man kan använda IMPOSANTA i en mening
- I romarriket utvecklades nymfeerna till imposanta anläggningar med bland annat fontäner och bassänger.
- Man ville, vilket är typiskt för epoken, bygga stora, imposanta byggnader för att inge respekt och visa sin makt.
- Den har en anmärkningsvärd katedral (förr domkyrka), Saint Just, vars kor byggdes 1272-1332, varefter den imposanta byggnaden, som skulle hört till Frankrikes största gotiska monument, blev stående ofullbordad.
- Däremot har det funnits ett flertal större bondgårdar, vissa ägda av "herremän", mestadels handelsmän men även enstaka adelsmän, och med mer imposanta huvudbyggnader.
- Den imposanta byggnaden med två flyglar och fristående gymnastiksal är ett dominerande inslag i stadsbilden vid kanalen.
- Dessa exempel på stalinistisk arkitektur bär på influenser av rysk-ortodoxa katedraler, Kremltornen, nyklassicism och 1930-talets skyskrapor i USA, samt det berömda, imposanta byggnadskomplexet Manhattan Municipal Building i New York.
- Denna soldatdans hade till syfte att värva ynglingar på landsbygden genom att soldater reste runt och dansade denna manligt imposanta dans med mycket akrobatik och "stövelklatsch".
- Domarringarna Smålandsstenar eller Smålands stenar som ligger i Villstads socken i Gislaveds kommun, är ett av Smålands mest imposanta domarringsgravfält och anlades på äldre järnåldern.
- Ryghs "monumentum ære perennius" är likväl hans imposanta verk på ortnamnsforskningens område Norske gaardnavne, som knappast har sitt motstycke i något annat lands litteratur, en verklig guldgruva för norsk topografisk och kulturhistorisk forskning.
- Porter var under 1700-talets tidigare decennier anställd vid Drury Lane Theatre i London, där hon i tidens imposanta, lössläppt lidelsefulla stil intog platsen som sin epoks stora tragiska skådespelerska.
- Under 2000-talet har Nationalmuseum arbetat aktivt med att förvärva centrala föremål från 1920-talet som hittills saknats, till exempel en möbel av Carl Hörvik som visades i mottagningsrummet i den svenska paviljongen på Parisutställningen 1925, ett exklusivt barskåp av Sigurd Lewerentz från 1929 och ett par imposanta ljusstakar i tenn, i formen av kinesiska tempellejon, av Anna Petrus.
Förberedelsen av sidan tog: 65,84 ms.