Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet INDELNING
INDELNING
Definition av INDELNING
- det att dela in en samling objekt i kategorier; det att införa delmängder av en mängd objekt, ofta på ett sådant sätt att varje element i mängden tillhör minst (eller precis) en av dessa delmängder; (långvarigt) resultat av att skapa en uppsättning delar vars summa är något helt
Antal bokstäver
9
Är palindrom
Nej
Sök efter INDELNING på:
Exempel på hur man kan använda INDELNING i en mening
- Nedanstående kladogram visar sammansättningen av de fjällbärande kräldjuren enligt kladistisk indelning.
- Nedanstående kladogram visar sammansättningen av de fjällbärande kräldjuren enligt kladistisk indelning.
- Landskap är geografiska områden som vanligen bygger på en äldre politisk indelning och är grundad på kulturella och geografiska särdrag som många människor starkt identifierar sig med än i dag.
- Andra administrativa indelningar, inklusive tingsrätters indelning i domkretsar, är i stället baserad på indelningen i kommuner.
- Sexualsystemet är en indelning av växtriket efter deras könsdelar; ståndare och pistiller, eller uppfattningen att djur- och växtriket normalt är tvåkönade samt att eukaryoters reproduktion beskrivs könsartat.
- Senare blev det mer uppenbart att ytterligare indelning behövdes, vilket resulterade i att svampar och alger flyttades ut ur riket växter.
- Genom 1634 års regeringsform §24 bildades Sveriges indelning i län och Östergötland blev då ett eget län med Linköping som residensstad.
- Periodiska systemet, även kallat grundämnenas ordning, är en indelning av grundämnen och atomslag efter deras ökande atomnummer (antal protoner i kärnan), och även kemiska och fysikaliska egenskaper samt elektronkonfiguration i de yttre elektronskalen.
- Genom 1634 års regeringsform §24 bildades Sveriges indelning i län och Kalmar län blev då ett eget län med Kalmar som residensstad.
- Han gick i svensk tjänst 1712 och blev överstelöjtnant vid Otto von Vietinghoffs dragonregemente 28 augusti 1714, överste 7 december 1715 och överste för Tyska dragonregementet i juli 1717, sekundöverste vid Norra skånska kavalleriregementet med överstelöjtnants indelning 1721 och chef för regementet 18 december 1727.
- Fylke – sedan 1919 de norska förvaltningsområden som motsvaras av län i Sverige och en historisk indelning på 900–1200-talet, se Norges fylken.
- Den kallades förr, främst i Sydsverige, första sommardagen beroende på en gammal indelning av året i sommar- och vinterhalvår.
- En regions storlek kan variera, allt från indelning av universum, världen ("terresta regioner") eller av en världsdel (transnationella regioner) till ett mycket litet område, som köksregion.
- Lapplands län (finska: Lapin lääni) var ett län i finska Lappland från 1938 till utgången av år 2009, då Finlands indelning i län avskaffades.
- Finlands landskap är sedan 2010, då länen avskaffades, den högsta nivån i Finlands administrativa indelning.
- Taxonomi (av grekiska: taxis, 'ordning' och nomi, 'bruk', 'regel') är den biologiska vetenskapen om indelning, eller klassificering som det också heter, av organismerna i taxa, det vill säga domän, rike, fylum, klass, ordning, familj, släkten, art, underart, etcetera.
- Codex Regius innehåller 45 pergamentblad (8 saknades då den återfanns) och innehåller flertalet av de dikter som enligt en relativt sen och något godtycklig indelning kallas eddadikter, det vill säga anonyma kväden från 850–1200, de flesta skrivna på fornyrdislag, som är en av huvudkällorna till kunskap om den nordiska mytologin.
- Detta hängde samman med en äldre, troligen förkristen, indelning av året i sommar- och vinterhalvår (halvår hette misseri), där den 13 eller 14 januari var mitt i vinterhalvåret.
- började vediskan lämna plats för den klassiska perioden av sanskrit, enligt den indelning som görs i Pāṇinis grammatik.
- Schweiz kantoner (tyska: Kantone eller, traditionellt i Schweiz, Stände, franska: cantons, italienska: cantoni, rätoromanska: chantuns) är den traditionellt högsta nivån i Schweiz administrativa indelning.
Förberedelsen av sidan tog: 92,73 ms.