Definition & Betydelse | Svenska ordet JÄSMEDEL
JÄSMEDEL
Definition av JÄSMEDEL
- (bakning) tillsats vid bakning vilken frisätter koldioxid när degen jäser och därmed gör degen och den färdiga produkten mer porös
Antal bokstäver
8
Är palindrom
Nej
Sök efter JÄSMEDEL på:
Exempel på hur man kan använda JÄSMEDEL i en mening
- Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, liksom bikarbonat och bakpulver, till skillnad från vanlig jäst som är ett biologiskt jäsmedel.
- Ammoniumvätekarbonat används liksom natriumvätekarbonat bland annat inom matlagning som ett jäsmedel vid bakning, främst vid bakning av mindre och tunnare bakverk som till exempel småkakor, då större kakor tenderar att få en bismak av ammoniak om ammoniumvätekarbonat används som jäsmedel.
- Mjuka kakor som till exempel sockerkakan bakas på en smet som är så lös att den måste gräddas i en bakform med kant och oftast används bakpulver som jäsmedel och ägg eller annat bindemedel för att göra kakan hög och porös.
- Svele, eller lapper, är en omkring en centimeter tjock pannkaka, för vilken bikarbonat och hjorthornssalt används som jäsmedel.
Förberedelsen av sidan tog: 97,64 ms.