Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet KOKAS


KOKAS

Definition av KOKAS

  1. böjningsform av koka

2

Antal bokstäver

5

Är palindrom

Nej

9
AS
KA
KAS
KO
KOK
OK
OKA

9

17

33
AK
AS
ASK
KA
KAS


Sök efter KOKAS på:



Exempel på hur man kan använda KOKAS i en mening

  • Lutfisk är en maträtt som består av torrfisk som först blötläggs i lut, sedan i vatten, innan den slutligen kokas.
  • Knäck är en vanlig typ av hemgjort julgodis bestående av lika delar sirap, socker och grädde som kokas ihop och som ofta smaksätts med hackad mandel.
  • Råmjölken kryddas och kokas tillsammans med socker och salt, i vattenbad i ugnen tills den stelnar till en krämig konsistens.
  • Den består av grönkål som repas och kokas i buljong eller spad från skinka, smörsteks i stekpanna och sedan får koka ihop med grädde.
  • Växtens jordstam (rhizom) kokas, torkas och mals till ett gult pulver som är vanligt som krydda i indisk matlagning.
  • Buljong kokas på många olika råvaror: nötkött (vanligen kallad köttbuljong), kalv, höna, fisk, svamp och grönsaker.
  • Tillverkningen går till så att vasslen, som pressas ut från osten vid ystningen, kokas ihop till dess den karamelliseras och får en brunaktig färg.
  • Soppor tillreds ofta genom att fisk, kött, grönsaker eller frukt kokas i vatten eller buljong och smaksätts med kryddor.
  • När lösningen har stabiliserat sig kokas överflödigt vatten bort och ammoniumnitratet formas till granulat eller pellets som sedan torkas ytterligare och förses med en skyddande hinna.
  • Dildoar av silikon kan vara dyrare men är mer hygieniska, då materialet är fritt från porer och kan både frysas och kokas.
  • Den kan bland annat kokas, rökas, marineras, lufttorkas som prosciutto, grillas (under namnet flintastek), bli julskinka eller bli stekt.
  • Vanligen kokas makaroner i saltat vatten tills de blir mjuka i konsistensen, innan de serveras eller gratineras.
  • Äppelmos (i vissa dialekter kallat äpplemos) tillagas oftast genom att skalade och urkärnade äpplen kokas.
  • Den understa delen fylls med vatten, som av värmen från spisplattan kokas upp och ånga tränger upp genom ett högt placerat hål i nästa del av kärlet.
  • en pektinbaserad substans, vanligen tillagad av bär- eller fruktsaft med tillsatt socker som kokas och därefter, om pektinhalten i saften varit tillräcklig, stelnar till gelé.
  • Samtliga rotfrukter skalas och kokas i lättsaltat vatten, varefter de mosas och kryddas med mald vitpeppar, samt ibland en liten mängd mald ingefära.
  • Grötris är rundkornigt ris med hög halt av amylopektin vilket gör att det klibbar ihop när det kokas eller ångas.
  • Destillering innebär att vattnet kokas och övergår till ångfas varefter ångan kondenseras ner i ett rent kärl.
  • En frikassé (franska: fricassée) är en tillagningsmetod av livsmedel där kött (vanligen från däggdjur, fågel eller fisk) samt grönsaker skärs i medelstora bitar och kokas i buljong eller sås, och därefter reds av med smör och grädde eller äggula.
  • Gröten framställs genom att mjölet kokas till degig konsistens i vatten, eller annan vätska, som fond, och äts sedan ofta med andra tillbehör, till exempel med riven parmesanost.


Förberedelsen av sidan tog: 114,37 ms.