Definition & Betydelse | Svenska ordet KOKKÄRL


KOKKÄRL

Definition av KOKKÄRL

  1. husgeråd i form av behållare som används för att upphetta föda vid matlagning, såsom exempelvis en kastrull, gryta, stekpanna, kittel eller wok

Antal bokstäver

7

Är palindrom

Nej

7
KK
KO
KOK
OK
ÄR

5

5

35
KK
KKR
KLO
KO


Sök efter KOKKÄRL på:



Exempel på hur man kan använda KOKKÄRL i en mening

  • En kittel är ett kokkärl avsett för uppvärmning av vätska i samband med matlagning, färgning, tvätt, bryggning eller liknande.
  • Arterna i detta släkte har i allmänhet mycket kiselsyra i sitt örtstånd (jämför med halvgräsen såsom ag), och detta gäller i hög grad för skavfräken, vars stjälkar därigenom är mycket hårda och så sträva, att de kan användas till skurning av kokkärl, polering av metall och trä med mera.
  • Nikrom används som upphettningselement i elektriska ugnar, kokkärl, strykjärn med mera, till pyrometerskyddsrör, brännarmunstycken och dylikt samt i den kemiska industrin till behållare och konstruktionsdelar, utsatta för stark värme eller angrepp av syror.
  • Dessa kärl har använts som offerkärl, kokkärl, kittlar, gravurnor och hushållskärl och de har ibland en genomarbetad dekor.
  • Stormkök består traditionellt av flera delar som kan sättas upp för matlagning eller packas ihop för transport, vanligen en underplattform, en överplattform, och en brännare för att värma maten, samt ytterligare utrustning och kokkärl beroende på modell.
  • Det som framförallt skiljer storköket från det vanliga köket eller ett mindre restaurangkök är att lösa kokkärl sällan används.
  • Redan under början av den Celsingska epoken infördes här den första sandformningsmetoden samt att man från den namnkunnige Sven Rinman införde metoder att förtenna och emaljera kokkärl.
  • Första gjuteribyggnaden uppfördes 1877 och man började tillverka gjutgods för lantbruksredskap samt handelsgjutgods såsom vedspisar, kaminer och kokkärl.
  • Bland lämningarna har Sarianidi grävt fram vad som verkar vara kokkärl för den mytomspunna drogen Soma.
  • Trefot (kokkärl) – ett forngrekiskt hushållsföremål som i antiken var en kittel av lera eller brons med tre ben.
  • Soppan görs på fårkött och grönsaker, såsom tomater, potatis och kikärtor, och tillagas i ett förslutet kokkärl.
  • Vid faktoriet kom assiniboine, crow, blackfeet, hidatsa och andra indiannationer för att byta buffelhudar och andra pälsverk mot handelsvaror, som pärlor, gevär, filtar, knivar, kokkärl och tyg.
  • De handelsvaror som efterfrågades var för det mesta ändamålsenliga; skjutvapen och ammunition, tyger, knivar, yxor, kokkärl, filar och filtar.
  • John Wall var en typisk "järnkramarhandel" med bland annat kokkärl, brännvinskaggar, fotogenlampor, mjölkflaskor, handredskap, kaminer, järn- och metallvaror samt beslag, krokar, skruvar och spik som förvarades i hundratals utdragslådor bakom disken.
  • Den centrala tillverkningen inledningsvis var bland annat tillverkning av bruksföremål, som ljusstakar, snusdosor och kokkärl, men reparationer och förtenning erbjöds också.


Förberedelsen av sidan tog: 90,86 ms.