Definition & Betydelse | Svenska ordet KOKKONSTEN


KOKKONSTEN

Definition av KOKKONSTEN

  1. böjningsform av kokkonst

Antal bokstäver

10

Är palindrom

Nej

16
EN
KK
KO
KOK
KON

1

1

171
EK
EKO
EKS


Sök efter KOKKONSTEN på:



Exempel på hur man kan använda KOKKONSTEN i en mening

  • Vidare är maten som lagas av buddhisterna i Himalaya-regionen annorlunda och har likheter med den kinesiska kokkonsten.
  • Begreppet kan dock även användas för att beskriva någon med ett mer allmänt intresse för den finare kokkonsten, det vill säga en finsmakare.
  • Blumenthals matlagningsfilosofi brukar kallas för molekylär gastronomi där kvaliteten på kokkonsten anses kunna förbättras väsentligt om de fysiska och kemiska processerna i matlagningen är klarlagda.
  • Cœur de filet (franska: "filéns hjärta") kallas inom kokkonsten i Sverige den tjockaste delen av nötfilén, det vill säga mittbiten.
  • Bland de kulinariska stilarna i Peru, kan nämnas det kreolska köket (norra Peru och i Lima), den marina kokkonsten, matlagning i Anderna, Chifa och Amasonköket.


Förberedelsen av sidan tog: 124,08 ms.