Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet KONSERVERA


KONSERVERA

Definition av KONSERVERA

  1. bevara, vidmakthålla, isolera
  2. (livsmedel) inlägga, inkoka

1

Antal bokstäver

10

Är palindrom

Nej

18
ER
ERA
KO
KON
ON

15

15

816
AEN
AK
AN


Sök efter KONSERVERA på:



Exempel på hur man kan använda KONSERVERA i en mening

  • De främsta produkterna var konserveringspreparatet Aseptin, som användes till att konservera bland annat kött, och ett antiseptiskt desinfektions- och munsårsmedel, Amykos.
  • Den kan även användas som metod för att fördriva insekter och för att torka och konservera (och ge smak åt) matvaror, framför allt kött och fisk.
  • Inom traditionellt centraleuropeiskt kök använder man syrning för att konservera (stursk) kål (surkål), gurka (surgurka) och rödbetor (i till exempel polsk syrad rödbetssoppa (barszcz kiszony)).
  • Knorrs idé var att försöka konservera maten på ett sätt som bevarade råvarornas näringsinnehåll och konsistens och samtidigt gå snabbt att tillaga.
  • Det är en av de äldsta metoderna för att konservera mat, och två historiskt betydelsefulla saltade livsmedel är saltad fisk (vanligtvis torkad och saltad torsk eller saltad sill) och salttorkat kött (som bacon).
  • Kådan bidrog till att konservera vinet samt gav det en speciell smak, och man fortsatte att tillsätta det även sedan nya metoder att förvara vinet uppfunnits.
  • Den franska produktionen är omkring 40 000 ton, och en betydande industri finns för att konservera och djupfrysa bönorna.
  • Boucherie uppfann metoden att konservera trä genom indränkning av mineralämnen, vanligen kopparvitriol.
  • Han betydde mycket för att popularisera många svampar i Sverige, inte minst trattkantarell som länge ansågs mindervärdig, och han intresserade sig för många olika sätt att konservera och tillaga svamp.
  • Spekning är en metod för att konservera kött där produkten saltas och torkas under lång tid och därefter får en mjuk konsistens, syrlig smak och rik arom.
  • Bröderna Mobergs arbete utfördes utifrån deras konserveringsidé: ”Ändamålet med att konservera gamla kyrkorglar är att framställa en komplett rad av orglar från gången tid, där varje konserverat orgelverk skall vara en stiltrogen representant för sin stilepok och i mesta möjliga grad uppvisa sin byggmästares personliga och konstnärliga karaktäristica, sådana de voro vid byggnadstillfället.
  • Ett par år senare fick Nicolas François Appert belöningen för sin metod att konservera mat i lufttäta glasburkar.
  • År 2012 exhumerades (öppnande av graven) Giovannis och hans hustrus kvarlevor, dels i syfte att konservera dem, eftersom de allvarligt skadats då floden Arno svämmade över år 1966, dels för att fastställa dödsorsaken.
  • Hon romandebuterade 2019 på Bokförlaget Lejd med Anvisning att konservera naturalier, som i Aftonbladet bland annat jämfördes med verk av Torgny Lindgren.
  • Peter Durand, född 21 oktober 1766, död 23 juli 1822, var en engelsk köpman som är allmänt känd, för att ha fått det första patentet för idén, att konservera mat i plåtburkar.


Förberedelsen av sidan tog: 78,34 ms.