Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet KONSISTENS
KONSISTENS
Definition av KONSISTENS
- grad av fasthet hos ett föremål eller en vätska
- (logik) satsmängd, axiomuppsättning eller teori ur vilken en motsägelse inte kan härledas
- (språkfilosofi) satsmängd vars alla ingående satser är sanna under samma tolkning
Antal bokstäver
10
Är palindrom
Nej
Sök efter KONSISTENS på:
Exempel på hur man kan använda KONSISTENS i en mening
- När smeten har kokats ihop till lagom konsistens, som kan vara mjuk till mycket hård, beroende på tycke och smak, fördelas den i veckade små knäckformar av papper där den får stelna.
- Råmjölken kryddas och kokas tillsammans med socker och salt, i vattenbad i ugnen tills den stelnar till en krämig konsistens.
- Dynamit (från grekiskans dynamis, "kraft") är en klass av sprängämnen, med degartad konsistens, och består av nitroglycerin blandat med andra ämnen, exempelvis kiselgur till gurdynamit.
- Filbunke – en frukosträtt med puddingliknande konsistens som i Finland och i vissa dialekter kallas fil.
- I samband med användandet av det engelska ordet consistency har konsistens använts som den svenska översättningen.
- Den finns i flera olika sorter som skiljer sig i smak och konsistens beroende på valet av ingredienser och tillredningssätt.
- Våtsläckt kalk innebär att packstenen släcks med ett överskott av vatten till en konsistens som filmjölk, sedan lagras den i gravar i marken i minst ett år före användning.
- Tjära är svart eller brun till färgen och dess konsistens varierar mellan trögflytande vätska och halvfast.
- För att kunna konsumeras måste avokadon ha rätt mognadsgrad, då lossnar kärnan och skalet lätt och köttet har lagom mjuk konsistens.
- Det syftar på livsmedlets konsistens när det är färdigkokt, där längre koktid medför att livsmedlet blir hårdare och fastare i konsistensen än vid kortare.
- Hårdost kallas den osttyp med fast konsistens, som man kan skära i skivor med kniv eller osthyvel och kan använda som pålägg på bröd.
- Mjukost - en bredbar mejeriprodukt där man använt mjölksyrabakterier för att få tjock konsistens, se färskost och kvarg.
- Dessertost är en ost med mjuk konsistens som oftast äts som en del av en egen måltidsrätt, där osten serveras tillsammans med kex, vindruvor eller annan frukt och förtärs tillsammans med lämplig dryck.
- Kokningen av osten som ger den sin speciella gummiaktiga konsistens och medför att den färdiga osten inte smälter som många andra ostar när den värms upp.
- Med kunskap om de reologiska egenskaperna och materialets struktur kan man förklara och förbättra såväl processegenskaper som materialets konsistens.
- Den malda varianten förekommer både som malen två gånger, för att få färsen så fin som möjligt, och malen endast en gång, vilket ger rätten en annan konsistens och tuggmotstånd.
- Filbunke, i finlandssvenskan och i vissa dialekter i Sverige kallad fil, är en frukosträtt med puddingliknande konsistens som består av syrad mjölk.
- Rätten, som till utseende och konsistens påminner om svenska bruna bönor, ätes oftast som frukost eller lunch tillsammans med hummus och pitabröd.
- Gelé (uttal: /ʃe'le:/) betecknar ett mer eller mindre genomskinligt, halvfast ämne med dallrande konsistens.
- Ricotta har mjuk konsistens och tillverkas av den vassle som uppstår då man gör ostar av fårmjölk eller vattenbuffelmjölk, som till exempel mozzarella.
Förberedelsen av sidan tog: 96,34 ms.