Definition & Betydelse | Svenska ordet KRUKMAKERI
KRUKMAKERI
Definition av KRUKMAKERI
- tillverkning av krukor och andra föremål i lergods
- verkstad där en krukmakare arbetar
Antal bokstäver
10
Är palindrom
Nej
Sök efter KRUKMAKERI på:
Exempel på hur man kan använda KRUKMAKERI i en mening
- I Örnahusen finns restaurang Jord & Bord Örnahusen, snickare, formgivare, researrangör, försäljning av indiska sjalar, grönsakshandlare (bondgården säljer säsongens grönsaker), krukmakeri och mycket mer.
- Orten blev senare känd för sitt krukmakeri och namnet blev därav Çanakkale, av çanak, "kruka", och kale, "fort".
- Därför har twa i allt större utsträckning blivit hänvisade till andra arbetsuppgifter som krukmakeri och anställningar som tjänstefolk hos jordägare.
- Från 1700-talet och framåt kom fler tegel- och krukmakerier att anläggas, det mest kända Törngrens krukmakeri.
- På området finns totalt nio byggnader med olika funktioner, bland annat garveri, krukmakeri, vagnslider, den så kallade Wermbolstugan (Värmbolsstugan) och ett sommarvandrarhem.
- I byggnaden finns också ett krukmakeri, glasblåsarverkstaden Glasverk samt konstnärsateljéer i vindsvåningen.
- På området finns järnsmeder, knivsmed, krukmakeri, hemslöjdsbutik, läderhantverkare, mathantverkare och konstnärsgalleri.
- Huvudnäringen är jordbruk, men bamun har också en lång tradition som hantverkare och är kända för sina broderier, vävnader, läderarbeten och metallarbeten samt för trä- och elfenbenssnideri, smide och krukmakeri.
- Under denna tid var vävning, krukmakeri och jordbruk, bland annat humleodling, de viktigaste näringarna.
- Ringbergs krukmakeri var ett krukmakeri och kakelugnsmakeri i Sölvesborg, grundat i början av 1800-talet av Petter Ringberg (1781–1840).
- Fadern hade skolats av sin far Nils Nilsson, som var den förste krukmakaren i trakten och den som hittade den fina leran som blev grunden till allt krukmakeri i Ålgården/Långvak.
- Warnstad var lärling hos sin morbror krukmakaren Ivar Johansson och 1934 anställdes han vid Viktor Axelssons krukmakeri på Anneborg i Arvika där hans huvudsakliga uppgift var att dreja filbunkar.
- Hedwig von Rohden startade på platsen efter hand en kennel för hundavel (Grand danois), ett väveri, ett korgmakeri, ett snickeri, en läderverkstad, ett skrädderi, ett krukmakeri och ett fotolab.
- Rörelsen på Lundnäs utökades successivt med krukmakeri, kakelfabrik, filfabrik, smedja, snickeri, spinneri, kvarn, mälteri och linskäktar.
Förberedelsen av sidan tog: 64,11 ms.