Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet LÄKARNAS


LÄKARNAS

Definition av LÄKARNAS

  1. böjningsform av läkare

2

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

11
AR
AS
KA
KAR

27

27

327
AK
AL


Sök efter LÄKARNAS på:



Exempel på hur man kan använda LÄKARNAS i en mening

  • Anledningen var främst att man ville reglera läkarnas verksamhet och avgränsa dem från kvacksalveriet.
  • Läkartidningen är en svensk tidskrift och organ för Sveriges Läkarförbund, som är läkarnas fackliga organisation i Sverige.
  • När han kollapsade på scenen i slutet av sitt sista framträdande trodde publiken först att det ingick i Coopers komedinummer och började därför att applådera och skratta, men i verkliga fallet drabbades han av en kraftig hjärtinfarkt, något han drabbats av ett par år tidigare, men Cooper hade inte ändrat sin livsstil trots läkarnas inrådan, en livsstil som innebar att han kunde röka upp till 17 cigarrer om dagen och under flera år kämpat mot ett alkoholmissbruk.
  • Han ansåg att de blivit utsatta för ett justitiemord och han försökte få Regeringsrätten att bevilja läkarna resning i fråga om deras läkarlegitimationer och förde läkarnas talan om skadestånd, mot staten.
  • Han lämnade dock den vetenskapliga verksamheten och blev en mycket uppskattad praktiserande läkare, samtidigt som han verkade i filantropisk anda, hade förtroendeuppdrag i läkarnas understödsföreningar och deltog verksamt i danska läkarmöten.
  • Efter sin senaste barnsäng hade nämligen drottningen genom förkylning ådragit sig en sjukdom, som hon visserligen tillfrisknade från, men som åtföljdes av domen från läkarnas sida att allt hopp om fler livsarvingar var ute.
  • Genom att studera de gamla kinesiska läkarnas daoistiska skrifter syntetiserade han en praktisk och livsbejakande syn på sexualitet.
  • Enligt Gellert Tamas så var läkarnas bedömning att barnen simulerade sitt apatiska tillstånd medan rapportens slutledning var att "det finns inte någon enskild förklaring till den situation som har rått i Sverige beträffande en del asylsökande barn som visat uppgivenhetssymtom".
  • Det stora anseende Salberg åtnjöt, framgår bland annat av att, när några "empirici" ordinerade hemliga medel åt konung Fredrik I, lät denne tillkalla Salberg för att i läkarnas närvaro kemiskt undersöka ifrågavarande "arcana", som Salberg "till konungens fullkomliga nöje" verkställde.
  • Under praktiken introducerades Halsted till bruket av antiseptik genom läkarnas användning av Joseph Listers teknik, skapad 1867.
  • Han var ledamot av 1937 års utredning angående allmänna samlingslokaler, bestyrelsen för Sveriges deltagande i New York-utställningen 1939, verkställande ledamot i arbetsutskottet för nationalinsamlingen för Finland, ledamot av 1940 års militära socialvårdskommitté, 1941 års hemortsförsvarssakkunnig, sakkunnig för sjömilitär ungdomsutbildning, 1944 års sakkunnig för revision av strafflagen för krigsmakten, oljeutredningen 1945, 1946 års tryckeriutredning, Töreutredningen, utredningen angående de utländska tandläkarna, utredningen angående de icke-nordiska läkarnas efterutbildning, ordförande 1954 års utredning angående totalförsvarets personalbehov samt ordförande i nämnden för kommunal upplysningsverksamhet 1948–1953 och i Simfrämjandet 1949.
  • Åren 1850–1855 praktiserade han i Gråsten i Slesvig, men då tvivel på läkarnas förmåga att uträtta något tog överhand, övergav han sin praktik och köpte sig en lantegendom, Haughus, vid Vejle, som han fortsatte att driva till sin död.
  • Det var främst män ur den övre medelklassen, oftast apotekare, läkare eller annan sjukhuspersonal och läkarnas makor.
  • Björkenheim var ordförande i läkarnas pensionskassa 1932–1945 samt viceordförande i styrelsen för sjuksköterskeföreningens elevhem och -skola 1927–1930.
  • Inom läkarkåren spelade han en uppmärksammad roll bland annat som styrelsemedlem i Stockholms läkareförening 1922–1924, grundare av Svenska läkarnas sjukkassa 1922 och sekreterare där till 1930, grundare av Socialmedicinsk tidskrift 1924 och dess redaktör till 1929 och ansvarige utgivare från 1943.
  • Han företog flera studieresor utomlands och utgav ett hundratal arbeten inom pediatrik, skolhygien, medicin och socialmedicin, bland annat den stora utredningen om hur kristiden 1914–1919 inverkande på skolungdomens kroppsliga utveckling (1920, doktorsavhandling), Vittnesplikten och läkarnas tystlåtenhetsplikt (Hygiea, 1921) samt den populära boken Om älta och ältsmorning (1922).


Förberedelsen av sidan tog: 89,79 ms.