Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet MARK
MARK
Definition av MARK
- det som man går på utomhus; jordyta
- landområde (i naturtillstånd) (ofta med avseende på naturförhållanden) (även bildligt)
- mark (ovan) betraktat som någons egendom
- ett mansnamn
- märken som representerar vinst och förlust; spelmark
- förkortning för Markusevangeliet
- (ålderdomligt) tecken, märke, bevis
- (kortspel) tecken om vilken färg man är stark eller svag i
- (måttenheter) viktenhet (för mynt och handel)
- (valutor) benämning på den tidigare valutan i olika utländer (bl.a. i Finland och Tyskland innan de bytte till euro) och förr även i Sverige
Antal bokstäver
4
Är palindrom
Nej
Sök efter MARK på:
Exempel på hur man kan använda MARK i en mening
- Röjningsrösen (eller odlingsröse) har uppkommit då man har röjt mark, i regel för odling men ibland även för annan verksamhet.
- Vanligen är det en parkanläggning som mot inträde tar emot campingturister och erbjuder mark eller stugby samt rinnande vatten och butik.
- Västra delen av landet är bergigt och bebos till stor del av minoritetsgrupper medan de kustnära områdena är flacka och till stor del består av uppodlad mark som brukas av etniska vietnameser.
- Markgreve avsåg ursprungligen, sedan slutet av 700-talet, greven över ett gränsområde (mark i betydelsen gräns) inom det frankiska väldet.
- I Svenska kyrkan har denna gudstjänst länge varit den dominerande julgudstjänsten, men har på senare tid tappat mark till julbönen och julnattsmässan på julafton.
- I Färentuna socken uppfördes Färentuna kyrka under sent 1100-tal på Kungsgårdens mark med kronan som byggherre.
- Nationalparkens areal är 111 hektar (1,11 kvadratkilometer) och den inrättades 1909 då Riksdagen avsatte mark till nio nationalparker, de första i Europa.
- Henri Matisse, Henri Émile Benoît Palen, född 31 december 1869 i Le Cateau-Cambrésis i Nord, död 3 november 1954 i Nice i Alpes-Maritimes, var en fransk konstnär som tillsammans med André Derain bröt mark för 1900-talets första konstriktning, den så kallade fauvismen.
- Han nämns i Svenskt Diplomatariums huvudkartotek som Omnibus christi fidelibus presentes inspecturis, Benedictus eleph son salutem in domino sempiternam Propter hominum labilem memoriam, när han i en kungörelse i februari år 1293 meddelar att skog och mark tillfallit ’fröknarna’ Ingeborg och Margareta som arv efter deras far, utfärdarens svärfar, med samtycke av utfärdarens hustru Katarina och hennes syster Birgitta.
- Pepparmynta är flerårig och vanligen steril, men sprider sig vegetativt med utlöpare, som går såväl under som över mark.
- 1868 gav den bauanske hövdingen Seru Epenisa Cakobau ett 5000 kvadratkilometer stort område mark till det Australienbaserade företaget Polynesia Company, varav 575 kvadratkilometer låg nära vad som då var byn Suva.
- År 1210 var han tillbaka på svensk mark och deltog i slaget vid Gestilren tillsammans med kung Sverker, som stupade under striderna.
- Det var det sista större slaget under finska kriget och brukar kallas för det sista slaget på svensk mark, även om slaget vid Piteå ägde rum några dagar senare.
- Våtmark, även sankmark och sumpmark, är enligt den svenska våtmarksinventeringens definition sådan mark där vatten till stor del av året finns nära under, i eller strax över markytan samt vegetationstäckta vattenområden.
- I Sverige har merparten av myrarna, särskilt de sluttande, bildats genom att mark försumpats och blivit blöt.
- En speciell typ är även källkärr, där vattentillförseln i kärret är beroende av grundvatten som tränger upp från en källa, antingen belägen strax ovanför kärret eller, om vattentrycket är tillräckligt stort, kan kärret på plan mark istället bildas kupolformigt runt källan.
- 28 februari (SS) – Svenskarna under Magnus Stenbock besegrar danskarna i slaget vid Helsingborg, vilket var sista gången svenskar och danskar kämpade mot varandra på svensk mark.
Förberedelsen av sidan tog: 105,71 ms.