Definition & Betydelse | Svenska ordet MISSIONÄR
MISSIONÄR
Definition av MISSIONÄR
- utsänd predikant
Antal bokstäver
9
Är palindrom
Nej
Sök efter MISSIONÄR på:
Exempel på hur man kan använda MISSIONÄR i en mening
- Kilian – Namnet fanns, till minne av en irländsk eller skotsk missionär, som dog martyrdöden i Tyskland på 600-talet, på dagens datum före 1901, då det utgick.
- Kilian – Namnet fanns, till minne av en irländsk eller skotsk missionär, som dog martyrdöden i Tyskland på 600-talet, på dagens datum före 1901, då det utgick.
- Ansgar, "Nordens apostel", född 8 september eller 9 september 801 i Fouilloy, nära Amiens, död 3 februari 865 i Bremen, var en benediktinmunk, missionär och ärkebiskop av Hamburg-Bremen, vilket då också innefattade Norden.
- Valfridus – Namnet infördes, till minne av en engelsk missionär, som dog bland friserna 709 och som egentligen hette Wilfrid, på dagens datum 1680.
- Villehad – Namnet fanns, till minne av en anglosaxisk missionär, som under 700-talet blev Bremens första biskop, på dagens datum före 1901, då det utgick.
- Apollinaris fanns där till minne av en kristen missionär, som av Paulus sändes till Ravenna, där han blev både biskop och martyr.
- Amandus – Namnet fanns, till minne av en missionär i Frankrike och Flandern på 600-talet, på dagens datum fram till 1901, då det utgick och ersattes av den modernare, feminina namnformen Amanda.
- 14 november – Jean Eudes, fransk romersk-katolsk präst, missionär och ordensgrundare samt sedermera helgon.
- Johan Erik Nyström, född 8 september 1842 i Svea artilleriregementes församling i Stockholm, död 3 juli 1907 i Alger i Franska Algeriet, var en svensk missionär, författare, översättare, politiker och lexikograf.
- Paulus (antik grekiska: Παῦλος, Paulos; hebreiska: שאול התרסי, Saul från Tarsus) född cirka 4 i Tarsus i det romerska kejsardömet, död cirka 64–65 (avrättad med svärd) i Rom, var en judisk-romersk apostel, missionär, teolog och författare till flera brev som ingår i Nya Testamentet.
- Begreppet förknippas främst med kristendomen och den som sprider de religiösa budskapen kallas missionär.
- Första gången danskar och namnet Danmark nämns är i ärkebiskop Ansgars brev, skrivet någon gång mellan år 834 och år 865, där "Danos & apud Sueones" finns omnämnda, samt i påve Nicolaus I:s bulla från 864 som stadfäster Ansgar som ärkebiskop och missionär för danskar och svenskar.
- Petrus Læstadius, född 9 februari 1802 i byn Bukt i Arjeplogs socken, död 6 augusti 1841 i Vibyggerå socken, var en svensk präst och missionär bland samerna.
- David Livingstone, upptäckare och missionär från Skottland, tros vara den första europén som såg Victoriafallen den 16 november 1855 från vad som nu är känt som Livingstoneön.
- Sankt Kyrillos (grekiska Κύριλλος) , född 827 i Thessaloniki i Bysans, död 869 i Rom, var en bysantinsk munk och missionär som tillsammans med sin bror Methodios utarbetade det första slaviska teckensystemet, för kyrkslaviska, troligtvis det vi idag kallar det glagolitiska alfabetet.
- Card är medlem i Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga och som ung åkte han som mormon missionär till Brasilien.
- Frans (spanska Francisco) Xavier, född 7 april 1506 på slottet Xaviera i Javier, Navarra, Spanien, död 3 december 1552 på ön Shangchuandao i provinsen Guangdong, Kina, var en spansk jesuit och missionär i Asien.
- Albert Schweitzer, tysk-fransk teolog, filosof, bibelforskare, organist, läkare, missionär, mottagare av Nobels fredspris.
- Därifrån kom han till August Hermann Francke i Halle och åtnjöt i fyra år dennes undervisning, varefter han av Society for Promoting Christian Knowledge sändes som missionär till Ostindien (1740).
- Det är troligen vid detta möte som en svensk delegation vill att kejsaren ska sända en missionär till Birka.
Förberedelsen av sidan tog: 3 836,03 ms.