Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet MYNTFOT


MYNTFOT

Definition av MYNTFOT

  1. genom lag bestämd procent ren metall i myntenhet

1

Antal bokstäver

7

Är palindrom

Nej

8
FO
FOT
MY
MYN
NT
OT
TF

3

3

15

41
FM
FN
FO
FON
FOT
FY
FYN


Sök efter MYNTFOT på:



Exempel på hur man kan använda MYNTFOT i en mening

  • Enligt densamma skulle av 1 kg myntguld av 0,900 (90%) finhet präglas guldmynt till värde av 3 100 francs och av 1 kg myntsilver av samma finhet 200 francs, dock endast femfrancsstycken - silvermynt av lägre valör var endast skiljemynt -, vilket motsvarade ett värdeförhållande mellan de bägge metallerna av 15½ till 1, det vill säga att varje gäldenär efter eget behag ägde att betala en skuld av 3 100 francs antingen med 1 kg av nyssnämnda finhet i myntad form eller med 15½ kg silver av samma finhet utmyntade i form av femfrancsstycken, oavsett om priset på 15½ kg silver på världsmarknaden för tillfället ställde sig lika med eller högre eller lägre än 1 kg guld (dubbel myntfot).
  • En myntfot eller myntstandard är det genom lag bestämda förhållandet mellan en viktenhet myntmetall och myntets räkneenhet.
  • Sina liberala idéer på det ekonomiska området förfäktade Sonnemann ofta i riksdagsdebatterna, särskilt om myntfot och bankfrågor, samt i sin tidning, vilken hade starkt inflytande på tyska affärsvärlden.
  • Fiatpengar saknar myntfot eller sägs ha pappersmyntfot och har endast begränsad täckning av till exempel en guldreserv.
  • Denna var myntfot i Latinska myntunionen (1865-1926), parallellt med silver (bimetallism) värderat till 1:15,5 mot guldfranc, dvs 5,00 gram.
  • Myntmästaren påsatte en detalj i präglingen av mynten (bild eller bokstäver) som angav att myntet var tillverkat enligt föreskriven myntfot.


Förberedelsen av sidan tog: 171,45 ms.