Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet OSTAR


OSTAR

Definition av OSTAR

  1. böjningsform av ost

10

Antal bokstäver

5

Är palindrom

Nej

9
AR
OS
OST
ST
STA
TA

6

63

289

80
AR
ARS
ART
AS
AT


Sök efter OSTAR på:



Exempel på hur man kan använda OSTAR i en mening

  • Kokningen av osten som ger den sin speciella gummiaktiga konsistens och medför att den färdiga osten inte smälter som många andra ostar när den värms upp.
  • Dessa ostar får inte göras av pastöriserad mjölk, medan andra sorters brie ofta är gjorda på pastöriserad mjölk.
  • Det finns även osthyvlar utan den spadliknande delen, som är lämpliga för lite krämigare ostar, som annars fastnar på bladet.
  • Ricotta har mjuk konsistens och tillverkas av den vassle som uppstår då man gör ostar av fårmjölk eller vattenbuffelmjölk, som till exempel mozzarella.
  • Edamerosten är mycket mild i smaken, och avger nästan ingen lukt jämfört med andra traditionella ostar.
  • Innan 1996 reglerades många italienska ostar under DO-systemet (denominazione di origine) som uppkom ur 1951 års Stresa-konferens och lagfästes med lag 125/54.
  • I det grekiska köket används filodeg till att göra pajer fyllda med spenat, ostar, purjolök, örter, svampar m.
  • Detta är en lista över franska ostar som är AOC-märkta (Appellation d'Origine Contrôlée) det vill säga märkta med sitt ursprungsområde i Frankrike.
  • Grana är ett samlingsnamn för alla italienska extrahårda ostar med grynig textur, till exempel Parmigiano-Reggiano, Grana Padano och Pecorino.
  • Yngre ostar har en mjukare konsistens, medan ostar som lagrats längre blir fastare, torrare och betydligt kraftigare i smaken.
  • Cream cheese mognas inte naturligt och skall förtäras färsk, och skiljer sig därigenom från andra mjuka ostar som brie och neufchâtel.
  • Kvalstren borrar små hål i ytan på osten och är ibland avsiktligt tillsatta för att sätta smak på ostar som "Milbenkäse" och lagrad "Mimolette".
  • Histamin finns naturligt i bland annat tonfisk på burk, makrill, ansjovis, sardiner, skaldjur, surströmming, tomat, hallon, jordgubbar, rödvin, ostar som parmesan och mögelostar, lagrade köttprodukter som salami, korv och rökt skinka, nötter och choklad, spenat, surkål och sojasås.
  • Mjölken används traditionellt till att producera AOC-märkta (Appellation d'Origine Contrôlée) ostar såsom Abondance, Reblochon, Tome des Bauges och Beaufort.
  • De flesta andra sorter av Gorgonzola, Stilton och flera andra ostar, använder däremot Penicillium roqueforti.
  • Det används i många ostar, till exempel cheddar, red leicester och brie och även i livsmedel som margarin, smör, ris, rökt fisk och pulver till till exempel pudding.
  • Färska ostbollar kan bestå av olika ostar som blandats till en massa och formats till små bollar, eventuellt dekorerade med gräslök eller liknande.
  • Från 1600-talet och framåt bestod de mer sofistikerade invånarnas maträtter av en stor blandning av frukter, ostar, kött, vin och nötter.
  • Ostsåsen består ofta i grunden av en béchamelsås med cheddar, men recept kan även innehålla andra ostar som rökt gouda och parmesan samt ströbröd och worcestershiresås.
  • Ostbricka är en bricka eller ett uppläggningsfat med ostar som fungerar som tilltugg och kan ingå i smörgåsbord.


Förberedelsen av sidan tog: 111,44 ms.