Definition & Betydelse | Svenska ordet OXFILÉ


OXFILÉ

Definition av OXFILÉ

  1. (mat) filé av oxkött

Antal bokstäver

6

Är palindrom

Nej

5
FI
FIL
IL
LE

9

9

43
EL
ELF
ELI
EO
EX
FE


Sök efter OXFILÉ på:



Exempel på hur man kan använda OXFILÉ i en mening

  • Originalet tillagades ungefär som en omelett med skrapad oxfilé, men på senare tid anses det inte särskilt viktigt.
  • Fläskfilé kan fungera som ett alternativ till oxfilé, eftersom det kan vara lika mört men kostar betydligt mindre.
  • Råbiff, även tartarbiff, är en maträtt bestående av rått nötkött, företrädesvis oxfilé, som skurits, skrapats eller malts till en fin färs.
  • Den består av tunt skivad oxfilé tillsammans med olika ingredienser som tofu, ito konnyaku (nudlar), lök, piplök, kinakål och enoki.
  • Chateaubriand är en maträtt bestående av en cirka tre centimeter tjock skiva oxfilé skuren ur filéns mitt.
  • Den klassiska maträtten Biff Rydberg tillagas ofta av innanlår som ett substitut för originalets oxfilé.
  • Steak au poivre (pepparstek) är en fransk maträtt som består av en stek, traditionellt oxfilé, som täcks med löst stötta pepparkorn och sedan tillagas.
  • Ingredienserna var kokt potatis, ugnsrostad klyftpotatis, aubergine, rödlök, rödbetor, rotselleri, paprika, zucchini, oxfilé och palsternacka.
  • De påstår sig också ha komponerat maträtten Carpaccio, tunt skivad rå oxfilé, efter att en av deras gäster, baronessan Amalia Nani Mocenigo, berättade att hon levde på en diet av rått kött.


Förberedelsen av sidan tog: 83,21 ms.