Definition & Betydelse | Svenska ordet RESTAURANGKÖK


RESTAURANGKÖK

Definition av RESTAURANGKÖK

  1. köket på en restaurang, där personalen tillagar maten åt restauranggästerna (som inte sitter i restaurangköket, utan i restaurangens huvudlokal)

Antal bokstäver

13

Är palindrom

Nej

21
AN
AU
EST
RA

5

5

AEN
AG
AGA


Sök efter RESTAURANGKÖK på:



Exempel på hur man kan använda RESTAURANGKÖK i en mening

  • Den kock som leder ett restaurangkök kallas köksmästare, och en kvinnlig sådan kan ibland benämnas köksmästarinna.
  • Amiralen, som ritades av arkitekten Carl-Axel Stoltz, inrymmer en stor danssalong på över 800 kvm, Malmös största restaurangkök och mindre lokaler.
  • 2007 gjordes en omfattande renovering av församlingshemmet och utrustades bland annat med restaurangkök för att kunna ta emot gäster på minnesstunder, bröllopsmiddagar, dagskonferenser med mera.
  • En i Sverige försvinnande liten grupp är restaurangkonditorer, som i äldre tiders restaurangkök försåg gästerna med desserter.
  • Det som framförallt skiljer storköket från det vanliga köket eller ett mindre restaurangkök är att lösa kokkärl sällan används.
  • Maten skulle tillagas externt i skolkök eller restaurangkök och levereras i värmeisolerade kärl till anläggningen i normalfall.
  • Smaken hos spetskål är sötare och mjällare än den hos vitkålen, varför spetskålen är särskilt populär att använda i restaurangkök och liknande.
  • Bilen kan vara utformad på många olika sätt beroende på vilken typ av försäljning som bilen är avsedd för, men kan fungerar som exempelvis ett rullande restaurangkök, korvkiosk eller glassbil.
  • Stadsgasnätet leder stadsgas till lägenheter med gasspis, restaurangkök, hus med gasvärme samt till industrier.


Förberedelsen av sidan tog: 80,58 ms.