Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet ROTFRUKT


ROTFRUKT

Definition av ROTFRUKT

  1. (ofta i plural) ätbar, odlad, normalt ganska tjock rot, som kan användas som grönsak

1

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

6
FRU
OT
RO
ROT
TF

20

1

28

70
FO
FOR
FOT
FRU
FU


Sök efter ROTFRUKT på:



Exempel på hur man kan använda ROTFRUKT i en mening

  • Potatis är också den allmänna benämningen på växtens rotfrukt som är stapelföda i stora delar av världen.
  • Det finns flera typer av persilja som kan användas som grönsak, rotfrukt, krydd- och medicinalväxter.
  • Morot (Daucus carota sativus) är en populär rotfrukt och gammal kulturväxt, vanligen orangefärgade, men förekommer även i vita, gula, röda, lila och svarta varianter.
  • förrätt - tunna soppor, ofta tillagade på grönsaker, rotfrukt och/eller lättare köttsorter, till exempel kyckling eller fisk.
  • Begreppen rotfrukt och rotsak är livsmedelsmässiga benämningar utan gemensam biologisk kategorisering.
  • Det inkluderar arten kål samt ett antal relaterade arter, varav många använts som kulturväxter, som grönsak eller rotfrukt, för sin olja eller som krydda.
  • Kålrot (inte att förväxla med majrova) eller kålraps (Brassica napus, Napobrassica-gruppen) är en kålväxt som används som rotfrukt.
  • Som på många andra ställen i Stockholm och omgivning startades ett stort antal koloniområden med syfte att försörja kolonisterna med huvudsakligen rotfrukt.


Förberedelsen av sidan tog: 90,15 ms.