Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet ROTFRUKT
ROTFRUKT
Definition av ROTFRUKT
- (ofta i plural) ätbar, odlad, normalt ganska tjock rot, som kan användas som grönsak
Antal bokstäver
8
Är palindrom
Nej
Sök efter ROTFRUKT på:
Exempel på hur man kan använda ROTFRUKT i en mening
- Potatis är också den allmänna benämningen på växtens rotfrukt som är stapelföda i stora delar av världen.
- Det finns flera typer av persilja som kan användas som grönsak, rotfrukt, krydd- och medicinalväxter.
- Morot (Daucus carota sativus) är en populär rotfrukt och gammal kulturväxt, vanligen orangefärgade, men förekommer även i vita, gula, röda, lila och svarta varianter.
- förrätt - tunna soppor, ofta tillagade på grönsaker, rotfrukt och/eller lättare köttsorter, till exempel kyckling eller fisk.
- Begreppen rotfrukt och rotsak är livsmedelsmässiga benämningar utan gemensam biologisk kategorisering.
- Det inkluderar arten kål samt ett antal relaterade arter, varav många använts som kulturväxter, som grönsak eller rotfrukt, för sin olja eller som krydda.
- Kålrot (inte att förväxla med majrova) eller kålraps (Brassica napus, Napobrassica-gruppen) är en kålväxt som används som rotfrukt.
- Som på många andra ställen i Stockholm och omgivning startades ett stort antal koloniområden med syfte att försörja kolonisterna med huvudsakligen rotfrukt.
Förberedelsen av sidan tog: 90,15 ms.