Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet SERIERNAS
SERIERNAS
Definition av SERIERNAS
- böjningsform av serie
Antal bokstäver
9
Är palindrom
Nej
Sök efter SERIERNAS på:
Exempel på hur man kan använda SERIERNAS i en mening
- Läskeblask är ett Kalle Anka-ord för läskedryck som fått viss användning även utanför de tecknade seriernas värld.
- Gunnar och hans bror Ingvar kunde i skolan märka av seriernas popularitet: Gunnar, som inte var så lång, kallades av skolkamraterna för Agust, medan den längre Ingvar kallades Kronblom.
- AC Comics specialiserade sig på utgivning av nytryckt material från nedlagda serieförlag under "seriernas guldålder" (från 1938 till början av 1950-talet).
- Figuren fick sin nuvarande form år 1993 av Don Rosa, men prototyper till honom fanns såväl i seriernas värld som i kortfilmens.
- Filmen är en crossover mellan Fredagen den 13:e och Terror på Elm Street, den elfte och åttonde i respektive serier, och de två seriernas huvudskurkar, Jason Voorhees och Freddy Krueger möter varandra.
- Hooper inkorporerade Hedwig's Theme, seriernas ursprungliga grundmelodi i kompositionen, som från början skrevs av John Williams till de första tre filmerna, och även hörd i den fjärde filmen.
- Westrin” i tidningens kolofon och det stämmer bra med arbetet: det handlade inte om ordagrann översättning utan om en kreativ, ibland mycket fri omgestaltning av seriernas repliker och handling.
- Herriman är känd som skaparen av Krazy Kat, en av de tecknade seriernas mest hyllade mästerverk, som gradvis började utvecklas ur en annan serie under perioden 1910-1914 och som fortsatte till skaparens död.
- Även om Sören Axén tidigt övergick till att enbart producera manus till Bamse fortsatte han att arbeta visuellt; genom sina bildmanus utformade han själv seriernas layout inklusive grovt skisserade bildlösningar för vardera serieruta.
- Vetenskapskvinna är som seriernas och filmernas Samantha Carter, hon är beväpnad med symbiotgift, automatvapen och pistol.
- Serierna har färglagts av Rich Tommaso med seriernas originalfärger som utgångspunkt och med vanliga läsare som målgrupp, till skillnad från färgläggningen i många andra av Fantagraphics utgivningar som vanligtvis anpassats till seriekonnässörer.
- Seriebeståndet i vecko- och dagspress fortsatte, liksom utgivningen av julalbum, som alltjämt växte; dock kom snart serietidningarna att bli de tecknade seriernas främsta medium.
- Utöver de väletablerade symboler som kan räknas till "seriernas vokabulär" har serietecknaren även obegränsade möjligheter att själv hitta på nya symboler, så länge de är självförklarande.
- I boken analyserar Aman hur den amerikanska dagspresserien Fantomen, som debuterade 1936, kom att bli 'en seriernas motsvarighet till röd stuga med vita knutar' i serietidningen Fantomen under 1970-talet med Fantomen kämpandes mot kolonialismen i Afrika och för demokrati och rättvisa.
Förberedelsen av sidan tog: 139,65 ms.