Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet SINNELAG
SINNELAG
Definition av SINNELAG
- sinnlig läggning eller natur
Antal bokstäver
8
Är palindrom
Nej
Sök efter SINNELAG på:
Exempel på hur man kan använda SINNELAG i en mening
- Synd (från fornsaxiska sundea eller sundia med ursprunglig betydelse på fornengelska 'brott, förseelser, ogärning' och på germanska 'skuld'; besläktat med sann) är ett begrepp inom abrahamitiska religioner som används om handlingar eller sinnelag som står i strid med Guds vilja för en individ såsom den beskrivs i olika religiösa normsystem.
- Genom att hon var känd för sin unika kombination av talang, skönhet och oberoende sinnelag har Hepburn fått hederstiteln som Hollywoods bästa skådespelerska vid American Film Institutes 100-årsjubileum.
- Den nattarbetande taxichauffören, med sitt självbedragande, lättretade och trötta sinnelag, betraktar nu dekadensen i storstaden.
- De kan ses som något av urtidsgudomligheter vars antal till en början är obestämt men som under Euripides tid fastställdes till tre, deras verksamheter, sinnelag och namn tillkommer under hellenismen.
- Fromhet jämställs ofta med stillsam allvarlig religiositet, man kan också avse ett stillsamt sinnelag utan religiösa förtecken.
- Temat för dagens bibeltexter enligt evangelieboken är Den helige Anden:, och en välkänd text är den evangelietext ur Apostlagärningarna, där Andens utgjutande beskrivs, en vändpunkt i urförsamlingens sinnelag.
- I folktron var bergtagning en föreställning om att övernaturliga väsen – i Sverige främst trollen, men även andra som vittra i Norrland ("vittertagen") – kunde lura med sig människor till sina boningar i berget eller under jorden, varpå dessa när de släpptes fria hade fått ett starkt förändrat sinnelag.
- Matroserna på Kronstadt var välkända för sitt revolutionära sinnelag, och de hade mycket täta band med sovjeten i Petrograd.
- Som spelare är Lyle känd för sitt lugna och kalla sinnelag och hans framgångar inspirerade rivaler som Nicka Faldo och Ian Woosnam att förbättra sitt spel och vinna majortävlingar.
- Till husbehov komponerade han också sånger, som återspeglade hans ångestfyllda och dystra sinnelag, såsom "Der Totengräber" (Dödgrävaren).
- Begreppet sägs ha sitt ursprung i det arbete som Buddhas efterföljare gjorde med att utveckla förtjänstfulla karaktärsdrag utifrån olika aspekter av den åttafaldiga vägen, särskilt att fokusera på sinnelag och rätt tänkande samt utveckla meditation.
- Som universitetslärare utmärkte han sig för grundliga kunskaper samt redigt framställningssätt och var för övrigt bekant för sin välgörenhet och sitt patriotiska sinnelag.
- han har ett hjärta av guld och ett milt sinnelag, därför skulle det aldrig falla honom in att vilja fläcka en ung flickas rykte eller skada hennes framtidsutsikter.
- Lars Magnus Klase, född 1722, död 1766 i största elände på Stockholms lasarett, efter en på grund av ostadigt sinnelag växlande levnad.
- Han prisas högt för sitt redbara och fosterlandsälskande sinnelag samt jämställs med sin tids mest framstående män.
- Utpräglat tysk till sinnelag och tankegång och påverkad av julirevolutionen, ville han väcka en rörelse i Slesvig och Holstein för en fri demokratisk författning, fullständigt oavhängig av konungariket Danmark.
- Följande år fördes han fram som möjlig efterträdare åt den sjuklige Vorster och ledde klart i opinionsmätningar men tvingades för sin relativa ungdom och sitt påstått liberala sinnelag stå tillbaka och stödde istället Pieter Willem Botha, som valdes.
- Trots att fadern var avgjort tyskt sinnad och Lehmann i hemmet fick tysk uppfostran samt till 1824 gick i tysk skola i Köpenhamn, fick han tidigt ett utpräglat danskt sinnelag.
- Aratos var mera diplomat än fältherre, och hans härsklystna sinnelag förledde honom stundom att ställa sitt eget inflytande inom förbundet framför det allmänna bästa.
- Menzels historiska skrifter kännetecknas av ensidigt tyskt och strängt monarkiskt sinnelag; bland dem märks Geschichte der Deutschen (tre band, 1824-1825; sjätte upplagan 1872-1873), Allgemeine Weltgeschichte (16 band, 1862-1870) och åtskilliga översikter över nyare tidens historia.
Förberedelsen av sidan tog: 119,57 ms.