Definition & Betydelse | Svenska ordet SOCKERLAG
SOCKERLAG
Definition av SOCKERLAG
- (mat) vätska bestående av socker som lösts i hett vatten och därefter kylts, används mestadels i drinkar och desserter
Antal bokstäver
9
Är palindrom
Nej
Sök efter SOCKERLAG på:
Exempel på hur man kan använda SOCKERLAG i en mening
- Ibland kan fruktsallad även innehålla bär, russin, nötter, tillsatt fruktjuice, sockerlag eller likör.
- Drinken består fem ingredienser: rom, sodavatten, sockerlag (helst från sockerrör), lime och myntablad.
- Sorbet, från italienskans sorbetto, är en dessert gjord på fryst puré av frukt eller bär och sockerlag.
- Savarin är indränkt med fruktspad eller sockerlag och smaksatt med rom, likör eller annan alkoholhaltig dryck (kirsch, vin).
- I deras vinglögg ingick flera olika viner som blandades med sockerlag, russin, sötmandel, kanel, kardemumma, nejlikor och ibland vanilj.
- Som dryck är sherbet en kall dryck gjord på sockerlag med tillägg av antingen örter, blomblad eller fruktjuice.
- Den ena och mest vanliga för gemene man görs på äggulor, socker eller sockerlag samt vispad grädde, därutöver de smaksättningar man önskar.
- Den mest populära drinken med pisco som bassprit är Pisco Sour, som består av 4 delar pisco, 2 delar färskpressad citron eller lime och 1 del sockerlag.
- Pisco sour är en cocktail som innehåller pisco, limesaft, äggvitor, sockerlag och olika slags bitter.
- Tabletter, nötter, mandlar, choklad, karameller eller andra fasta ämnen (inlägg) får ett hölje av sockerlag eller smält choklad.
- Mintkyssar görs genom att florsocker kokas upp i vatten, till en sockerlag, med en tillsats av ättikssprit.
- Kandering utförs genom att det som skall kanderas får ligga i en kall sockerlag tills ett lager av kristalliserat socker har bildats på ytan.
- Sour i drinkar eller cocktails anspelar på en blandning av saft från en citrusfrukt (vanligen citron, men även lime eller grapefrukt) och sockerlag.
- Syltning är en konserveringsmetod där vattnet i till exempel frukt, bär eller grönsaker byts ut mot sockerlag.
- Exempelvis plommon i sockerlag kräver en timmes koktid för att plommonen ska mjukna och hermetiseras.
- Anmitsu (japanska: 餡蜜) är en populär japansk sötsak gjord på agargelé, kokta ärtor, söt azukibönpasta (an), mochi, persikohalvor, sockerlag (mitsu) och is, serverad i en skål.
- I den italienska marängen används en sockerlag som kokas till 120–125°C och hälls över äggvitorna medan de vispas.
- Diabolo är en fransk alkoholfri cocktail gjord på sockerlag (vanligtvis mint, jordgubb eller grenadin) och lemonad.
- När den används i bakverk, till exempel som tårtbotten indränks den ofta med kaffe, sockerlag eller någon form av sirap.
Förberedelsen av sidan tog: 141,98 ms.