Definition & Betydelse | Svenska ordet SOCKERLAG


SOCKERLAG

Definition av SOCKERLAG

  1. (mat) vätska bestående av socker som lösts i hett vatten och därefter kylts, används mestadels i drinkar och desserter

Antal bokstäver

9

Är palindrom

Nej

11
AG
ER
LA
LAG
OCK
SO

3

3

534
AC
ACK


Sök efter SOCKERLAG på:



Exempel på hur man kan använda SOCKERLAG i en mening

  • Ibland kan fruktsallad även innehålla bär, russin, nötter, tillsatt fruktjuice, sockerlag eller likör.
  • Drinken består fem ingredienser: rom, sodavatten, sockerlag (helst från sockerrör), lime och myntablad.
  • Sorbet, från italienskans sorbetto, är en dessert gjord på fryst puré av frukt eller bär och sockerlag.
  • Savarin är indränkt med fruktspad eller sockerlag och smaksatt med rom, likör eller annan alkoholhaltig dryck (kirsch, vin).
  • I deras vinglögg ingick flera olika viner som blandades med sockerlag, russin, sötmandel, kanel, kardemumma, nejlikor och ibland vanilj.
  • Som dryck är sherbet en kall dryck gjord på sockerlag med tillägg av antingen örter, blomblad eller fruktjuice.
  • Den ena och mest vanliga för gemene man görs på äggulor, socker eller sockerlag samt vispad grädde, därutöver de smaksättningar man önskar.
  • Den mest populära drinken med pisco som bassprit är Pisco Sour, som består av 4 delar pisco, 2 delar färskpressad citron eller lime och 1 del sockerlag.
  • Pisco sour är en cocktail som innehåller pisco, limesaft, äggvitor, sockerlag och olika slags bitter.
  • Tabletter, nötter, mandlar, choklad, karameller eller andra fasta ämnen (inlägg) får ett hölje av sockerlag eller smält choklad.
  • Mintkyssar görs genom att florsocker kokas upp i vatten, till en sockerlag, med en tillsats av ättikssprit.
  • Kandering utförs genom att det som skall kanderas får ligga i en kall sockerlag tills ett lager av kristalliserat socker har bildats på ytan.
  • Sour i drinkar eller cocktails anspelar på en blandning av saft från en citrusfrukt (vanligen citron, men även lime eller grapefrukt) och sockerlag.
  • Syltning är en konserveringsmetod där vattnet i till exempel frukt, bär eller grönsaker byts ut mot sockerlag.
  • Exempelvis plommon i sockerlag kräver en timmes koktid för att plommonen ska mjukna och hermetiseras.
  • Anmitsu (japanska: 餡蜜) är en populär japansk sötsak gjord på agargelé, kokta ärtor, söt azukibönpasta (an), mochi, persikohalvor, sockerlag (mitsu) och is, serverad i en skål.
  • I den italienska marängen används en sockerlag som kokas till 120–125°C och hälls över äggvitorna medan de vispas.
  • Diabolo är en fransk alkoholfri cocktail gjord på sockerlag (vanligtvis mint, jordgubb eller grenadin) och lemonad.
  • När den används i bakverk, till exempel som tårtbotten indränks den ofta med kaffe, sockerlag eller någon form av sirap.


Förberedelsen av sidan tog: 141,98 ms.