Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet STRÖSOCKER


STRÖSOCKER

Definition av STRÖSOCKER

  1. finkornigt, vitt socker, utvunnet ur rör- eller betsocker, som ofta används inom bakning

1

Antal bokstäver

10

Är palindrom

Nej

15
ER
OCK
SO
SOC

2

2

407
CEO
CER
COK


Sök efter STRÖSOCKER på:



Exempel på hur man kan använda STRÖSOCKER i en mening

  • Rättens namn kommer av franskans meringue suisse, vilket är den franska benämningen på maränger gjorda på äggvita och strösocker, till skillnad från exempelvis meringue italienne som görs med smält socker.
  • En variant som fått spridning i världen är den svenska kanelbullen som fylls med smör eller margarin, strösocker och kanel samt garneras med pärlsocker och eventuellt mandelspån.
  • Antingen kombinerar man florsocker och bitar av vaniljstång och låter det dra ett par veckor, eller så mixar man vanligt strösocker och frön från vaniljstång.
  • Pariservåfflor eller franska våfflor är ett slags bakverk som består av två räfflade ovaler av smördeg med en smörkräm innehållande florsocker mellan, och dessa är vanligen garnerade med strösocker.
  • Bortsett från skalade äpplen som antingen skivas eller rivs, består fyllningen vanligtvis av mörka russin, malen kanel och strösocker.
  • Rätten består av kall risgrynsgröt som blandas med vispad grädde och smaksätts med strösocker och vanillin-/vaniljsocker samt ibland outspädd apelsinsaft.
  • Tillreds exempelvis genom att koka samman smör, mjölk/grädde, strösocker, kakao och eventuellt sirap och vaniljsocker.
  • En kvarter möbelpolityr slogs i enlitersbutelj, tillsätt ett glas strösocker och en liten dos pepparmyntsdroppar, skaka en halvtimme.
  • Det strösocker som bildas vid upphuggningen borstas ned genom hålen i bottnen till den undre delen där det fångas upp i lådan.
  • Rätten blev populär i början på 1900-talet, framförallt av tre skäl; mjölken fanns i överflöd, jordgubbarna hade förädlats och strösocker blev billigt.
  • En Berliner (även ibland kallad Berliner Ballen i Schweiz, Krapfen i Bayern och Österrike eller Boule de Berlin i Frankrike) är främst en tysk och europeisk munk som är gjord av söt jäst deg friterad i fett eller olja, med marmelad- eller syltfyllning och vanligtvis florsocker eller strösocker ovanpå.
  • Mandlarna kan skalas innan, men man kan även behålla skalet på, varpå de steks hela under ständig omrörning tillsammans med florsocker eller strösocker för att bli kanderade och sockret karamelliseras.
  • I till exempel England kan de, istället för strösocker, rullas i florsocker, kokosflarn eller hackade nötter.
  • De liknar den italienska bakelsen zeppole och venetianska frìtole men är i regel smaksatta med likör, rakija och rivna citronskal samt toppade med strösocker.
  • Råvarorna för att laga rödkokt sidfläsk är sidfläsk (med eller utan skinn), jordnötsolja, strösocker, shaoxingvin, ingefära, stjärnanis, röd chilipeppar, kassiakanel eller kanelstång, ljus sojasås, salt, vatten och salladslök.
  • torta de aceite manchega, är ett bröd liknande det ovan, men sött och med en välrostad skorpa samt täckt med strösocker.
  • I en bunke över ett vattenbad (bain-marie) vispas hela ägg, ibland med extra äggulor, med strösocker tills smeten har värmts upp till cirka 45°C.
  • Kakan är i grunden en sockerkaka, baserad på kraftigt vispat ägg och strösocker, irört vetemjöl och bakpulver samt en mindre del vatten.


Förberedelsen av sidan tog: 93,72 ms.