Definition & Betydelse | Svenska ordet STRÖSSEL


STRÖSSEL

Definition av STRÖSSEL

  1. (mat) en sorts topping till dessert, närmare bestämt (massa med) små ätbara föremål, typiskt cylinderformade, någon millimeter i diameter och fyra–sex millimeter långa, antingen i samma färg eller i olika färger, avsedda att läggas på glass, bakverk eller annan dessert, bland annat i dekorativt syfte

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

11
EL
SE
SEL
ST

1

1

137
EL
ELR
ELS
ER
ERS
ERT
ESS
EST


Sök efter STRÖSSEL på:



Exempel på hur man kan använda STRÖSSEL i en mening

  • Chokladboll, även kokosboll eller havreboll, är ett ogräddat bakverk, vars huvudingredienser är matfett, havregryn, socker och kakaopulver, ofta garnerad med kokosflingor, pärlsocker eller strössel.
  • Man kan göra eget strössel genom att riva (med rivjärn), klippa eller krossa choklad, småkakor, marsipan, gelégodis, karameller etcetera.
  • O’hoj är ett varumärke för toppingsåser (chokladsås, kolasås med flera) och strössel till glass, tårtor och andra desserter.
  • Den visuella skillnaden mellan en arraksboll och en chokladboll ses i att en arraksboll är garnerad med brunt strössel, medan chokladbollen är garnerad med kokosflingor eller pärlsocker.
  • Lakritspipa (Skipper's Pipes) är ett lakritsgodis som utformats som en pipa, med rosa glöd av strössel.
  • Gräddtårtan kan, förutom vispad grädde, garneras med exempelvis fruktbitar eller bär, hackade nötter, rostad mandel, riven choklad, strössel eller godisbitar.
  • Punschpraliner (ibland kallade punschknappar) är en godissort som består av halvrunda små praliner som har fast eller krämig fyllning med punschsmak, chokladöverdrag och strössel utanpå.
  • En sundae består vanligtvis av en eller flera skopor glass samt topping, till exempel strössel, vispgrädde, marshmallows eller fruktbitar.


Förberedelsen av sidan tog: 112,76 ms.