Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet VÄSTERLANDET
VÄSTERLANDET
Definition av VÄSTERLANDET
- kulturgeografiskt område som omfattar Europa, Angloamerika, Australien och Nya Zeeland
- böjningsform av västerland
Antal bokstäver
12
Är palindrom
Nej
Sök efter VÄSTERLANDET på:
Exempel på hur man kan använda VÄSTERLANDET i en mening
- I västerlandet blandas sashimi ofta ihop med sushi, men sushi syftar generellt på maträtter som innehåller vinägersmaksatt ris och rå fisk.
- Orsaken till Addisons sjukdom är i västerlandet nästan alltid autoimmun, vilket innebär att immunsystemet istället för att reagera mot kroppsfrämmande virus eller bakterier av misstag reagerar med kroppsegna vävnader, i det här fallet mot binjurebarken.
- Staden, belägen på Malabarkusten, är mest känt i västerlandet som platsen där Vasco da Gama landsteg 1498.
- Theotokos blev en återkommande titel för Maria i de östliga liturgierna och övertogs under medeltiden av det latinska västerlandet (Dei Genetrix).
- I tecknade serier och animerad film spridd till västerlandet har termen huvudsakligen kommit att innebära stora robotliknande fordon, vilka fungerar som överdimensionerade stridsdräkter som kan styras med piloter/förare.
- Man tittade i synnerhet mot västerlandet för inspiration och Tokyos regering beslutade därefter att resa sitt eget Eiffeltorn.
- Vopadeva var en indisk grammatiker från 1200-talet, författare till en i Indien, särskilt i Bengalen, mycket använd sanskritgrammatik, benämnd Mugdhabodha (utgiven i västerlandet av Otto von Böhtlingk, Sankt Petersburg, 1847), ävensom andra verk.
- Skolastiken är den strömning som är mest framträdande i västerlandet, och under inflytande av detta pågick universaliestriden som fick konsekvenser, bland annat för epistemologin och vetenskapsteorin.
- Det var från den senare, som regissören Akira Kurosawa hämtade titeln (svensk undertitel Demonernas port) och miljön till den film (1950), med vilken japansk film fick sitt genombrott i västerlandet.
- Hans bok om Zen är en analys av zenbuddhismen – dess historik samt betydelse för västerlandet – i ett religionspsykologiskt perspektiv.
- Symbolen visade sig i sin nuvarande form i västerlandet under perioden sena 1600-talet till tidiga 1700-talet, men tidigare gestaltningar av det allseende ögat kan spåras tillbaka till egyptisk religion och Horus öga.
- Orientalism (av "oriental"), inflytande av orientaliska språk på inhemskt språk; men förr ett efterliknande i västerlandet av Orientens kultur och föreställningsvärld, eller orientaliskt präglade estetiska ideal.
- I västerlandet förekom bugningen traditionellt endast bland män och pojkar, medan den kvinnliga motsvarigheten är en nigning.
- Det är dock svårt att avgöra vilka regler som kan ha existerat socialt/oskrivet och i specifika regioner - men som en generell och vedertagen legal stadga i västerlandet kan den dock helt avfärdas.
- Efter ett par års vistelse på permission i hemlandet (1849-51), varunder Parkes erfarenhet om kinesiska förhållanden ofta anlitades i utrikesministeriet, tjänstgjorde han som konsulatstolk i Guangzhou till 1854, blev då konsul i Xiamen och hade som sekreterare åt ambassadören sir John Bowring den huvudsakliga förtjänsten om tillkomsten av Englands första handelsfördrag med Siam (Thailand), som avslöts i Bangkok 18 april 1855 och öppnade Siam för regelbunden handel med västerlandet.
- I västerlandet har ordspråkets och motivets betydelse ofta tolkats annorlunda, och förknippats med mentala skygglappar och önsketänkande: att inte vilja se eller erkänna missförhållanden och faror.
- Utanför det politiska livet försökte prinsen hjälpa sitt land genom att grundlägga en teknisk högskola i Chiba och flera mindre anstalter, för att på så vis minska skillnaderna i tekniskt kunnande mellan Japan och västerlandet.
Förberedelsen av sidan tog: 91,90 ms.