Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet ÖNS
ÖNS
Definition av ÖNS
- böjningsform av ö
Antal bokstäver
3
Är palindrom
Nej
Sök efter ÖNS på:
Exempel på hur man kan använda ÖNS i en mening
- Den förstnämnda har betydelsen ”torka, ofruktbarhet” vilket skulle kunna syfta på öns tidigare naturbeskaffenhet.
- Den förstnämnda har betydelsen ”torka, ofruktbarhet” vilket skulle kunna syfta på öns tidigare naturbeskaffenhet.
- Flera av öns byggnader och de tre torrdockorna är blåmärkta av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär "att bebyggelsen bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden".
- Republiken Cypern är de facto uppdelad i två huvuddelar; området under effektiv kontroll av Republiken Cypern, som omfattar cirka 59 % av öns yta, och det turkiskt kontrollerade området i norr, som kallar sig Turkiska republiken Nordcypern och endast erkänns av Turkiet, och som täcker cirka 36 % av öns yta.
- Distriktet räknas av FN som huvuddistrikt då den största delen av öns administration är förlagd dit.
- Uliga, affärsdistriktet, här ligger även "CMI" (College of the Marshall Islands) och museet Alele National Museum med bruksföremål från öns historia.
- På öns nordvästra del finns den nybyggda "The Japan-Palau Friendship Bridge" (även kallad "K-B bridge") som förbinder Koror med huvudön Babeldaob och den internationella flygplatsen.
- Den fungerade som huvudstad för den franska kolonin Saint-Christophe, som bestod av den norra och södra änden av ön Saint Kitts (öns centrum gavs till britterna).
- 1888 åkte han med en sexmannaexpedition över öns inlandsis med skidor från östkusten till västkusten, för att utforska om inlandsisen täckte hela ön från kust till kust.
- Legenden säger att Cook namngav ön på det viset eftersom han tolkade öns krigares kroppsmålningar som blod.
- Jan Mayens fiskezon är på 293 049 kvadratkilometer och 1980 utvidgades även öns ekonomiska zon till 200 nautiska mil runt ön, vilket ledde till protester från både Island och Grönland.
- Det svenska arvet på ön består av namngivningen av orter och gator samt öns vapen som bär de tre kronorna.
- Befolkningen uppgår till ca 500 invånare fördelade på 4 byar varav ca 200 bor i huvudorten Manono Uta på öns norra del, ca 150 i Apai på den västra delen, ca 100 i Lepuia'i på den sydvästra delen och ca 100 i Faleu på den södra delen.
- Martiniques landskap består i huvudsak av tre delar, en bergstrakt i norr med vulkanen Montagne Pelée och massivet Pitons du Carbet som de högsta topparna, ett slättland i öns centrum som kännetecknas av jordbruk samt ett kulligt område i syd av vulkaniskt ursprung.
- Road Town är huvudstaden i Brittiska Jungfruöarna och är belägen på ön Tortola i en dal vid viken Road Bay på öns sydvästra del.
- Viken sträcker sig längs 30% av öns längd, det vill säga runt sju kilometer, från Halagigie Point i syd till Makapu Point i norr.
- År 1979 beslutade landets parlament att öns historiska vapen bör läggas till flaggan vilket trädde i kraft 1981.
- Treudden är havsguden Neptunus vapen, och användes under kolonialtiden både i flaggan och i öns vapen samt på mynt som präglades på ön.
- När flaggan skapades valde man avsiktligt neutrala symboler för att inte underblåsa konflikterna mellan öns grekiska och turkiska folkgrupper.
- Under åren 1942–1946 uppförde HSB niohundra lägenheter på Reimersholme; först på den östra sidan av Reimersholme invid Reimersholmsbron, sedan på den norra sidan längs Långholmskanalen och 1980 slutligen även på öns södra sida längs Liljeholmsviken där det tidigare funnits en spritfabrik, Reymersholms Spritförädlings AB (sedermera en del av dagens Vin & Sprit) som hade sitt ursprung i Lars Ohlsson Smiths brännvinsfabrik.
Förberedelsen av sidan tog: 54,15 ms.