Definition & Betydelse | Svenska ordet ARBETSMARKNAD
ARBETSMARKNAD
Definition av ARBETSMARKNAD
- den abstrakta marknad där arbetsgivare och arbetstagare möts, och erbjuder anställning eller arbetskraft
Antal bokstäver
13
Är palindrom
Nej
Sök efter ARBETSMARKNAD på:
Exempel på hur man kan använda ARBETSMARKNAD i en mening
- Grundläggande för en marknadsekonomi är dels att det kapital som krävs för produktion av en vara eller en tjänst kräver avkastning, dels tillgång till riskvilligt kapital på en kapitalmarknad och tillgång till arbetsresurser på en arbetsmarknad.
- Heilbronn har en mångsidig arbetsmarknad med tillverkning inom livsmedels-, mikroelektronik- och maskinindustri.
- Arbetskraft betecknar antingen de arbetsföra i en viss befolkning eller den tjänst som en anställd säljer till en arbetsgivare på en arbetsmarknad.
- Ett av de första konkreta besluten var den nordiska passunionen, som trädde i kraft den 1 juli 1954 och gjorde Norden till en gemensam arbetsmarknad.
- Den fungerar numera i hög grad som en förort till i första hand Södertälje och i andra hand Stockholm, men har också en egen lokal arbetsmarknad.
- Arbetsmarknadsdepartementet (A) är en del av det svenska regeringskansliet som ansvarar för frågor och ärenden som rör arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö.
- En utjämning av arbetsmarknad och bostadsmarknad har skett mellan, främst, de ömse sidor av Öresund.
- Den interkommunala samverkan avser bland annat regionplanering, miljö, trafik, arbetsmarknad, välfärd och socialtjänst, kompetensutveckling, validering samt utbildning och forskning.
- Forskning bedrevs inom arbetsmarknad och arbetsrätt, arbetsorganisation, belastningsskador, arbetsmiljöteknik, "hälsoeffekter av det nya arbetslivets psykosociala problem", arbetsmedicin, allergi, påverkan på nervsystemet samt kemiska riskfaktorer och toxikologi.
- NMI arbetar på uppdrag och fokuserar, enligt sin webbplats, på frågor som är relevanta för näringslivet, exempelvis rapporteringen om ekonomi och arbetsmarknad, samt medieetikens utveckling.
- Åmark har forskat om de svenska relationerna till Nazityskland, Förintelsen, politik, arbetsmarknad, genus, välfärd och mänskliga rättigheter.
- Genom att öka storleken på arbetsmarknadsregionerna, kan regionförstoringen ses som ett konkurrensmedel för att stärka regionen och dess arbetsmarknad, dess kultur-, närings- och föreningsliv, samt dess generella attraktionskraft och variationsrikedom.
- Han har blivit uppmärksammad för sitt ställningstagande för en mer flexibel arbetsmarknad, försvar för integriteten, och att han, själv också vegetarian, vill värna det svenska djurlivet.
- Marinofficeren Nils Bjelke som bor med sin dotter Josefine som väntar svåra tider då det blir nedskärningar i marinen och då Josefine har drömmar som skådespelerska i en torr arbetsmarknad för skådespelare.
- Studentkåren, som är medlem i Sveriges förenade studentkårer och är representerad i universitetets styrelse, arbetar för att studenter som läser vid Luleå tekniska universitet ska få en kvalitetsfylld utbildning, en stimulerande studiesocial miljö samt goda kontakter med omvärld och arbetsmarknad.
- Förbundet är partipolitiskt obundet men tar ställning i de frågor som rör medlemmarnas anställning, arbetsmarknad, möjligheter till utbildning och professionell yrkesutövning.
- I praktiken dimensioneras antagningen ofta med beaktande av såväl popularitet, arbetsmarknad, regionalpolitik som behov vid de enskilda högskolorna.
- Viadidakt är en gemensam förvaltning för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad i Katrineholms och Vingåkers kommuner.
- Till dessa två kommer barnomsorg, kultur/fritid, vård/omsorg och attraktivitet samt framtidsfaktorer som arbetsmarknad, demografi, förbindelser, näringsliv och utbildningsnivå.
- Då industrialiseringen kom under 1800-talet importerades lånord i sammanhang med teknik, sport, politik och arbetsmarknad såsom tunnel, räls, match, träna, turist, strejk.
Förberedelsen av sidan tog: 79,05 ms.