Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet BIFF


BIFF

Definition av BIFF

  1. en skiva nötkött
  2. (vardagligt) stor och muskulös person
  3. (vardagligt, i frasen saken är biff) klar

1

Antal bokstäver

4

Är palindrom

Nej

2
BI
IF

57

14

128

4
BI
FI
IF


Sök efter BIFF på:



Exempel på hur du använder BIFF i en mening

  • Det ska ha varit 1862 som Henrik Lindström besökte Hotell Witt i Kalmar och där introducerade sin biff i Sverige.
  • Köttet från mjölkkorna används till stor del till köttfärs, endast 25% av köttet går till biff och andra hela styckningsdelar.
  • Entrecote (uttalas /aŋtrekå´t/ eller /aŋtrekå´/) är nötkött som sitter på ryggen mellan högrev och biff, det vill säga ovanför de sex bakre revbenen.
  • Kombinationen varierar något, men grunden är i allmänhet jätteräkor, fläsk, biff och kyckling, där de två förstnämnda vanligen serveras friterade med sötsur sås.
  • Traditionellt består en yakitori endast av olika delar av kyckling och grönsaker, men numera kan yakitori användas för att referera till biff, fläsk, fisk, skaldjur eller till och med grönsaker, så länge de är uppförda på spett.
  • I en kokbok av Jelena Molochovets från 1871 nämns för första gången ett recept på biff stroganoff som liknar den nutida maträtten.
  • Grunden är ofta en brödskiva i botten, en biff eller flera skivor med skinka på den samt ett stekt ägg överst.
  • Beroende på de olika köken (persiska, turkiska, grekiska, italienska, armeniska, afrikanska med flera) och deras traditioner kan rätten innehålla såväl kött som kyckling, lamm, biff eller musslor och räkor.
  • Saken är biff, svenskt idiomatiskt uttryck som närmast har betydelsen "det är ordnat" eller "det är färdigt".
  • Den handlar om ett barn som ratar all möjlig husmanskost som till exempel fisk och spenat, plättar med lingonsylt, biff med lök, rotmos, isterband samt pytt och det enda barnet kan tänka sig att äta är blommig falukorv.
  • Den ungerska versionen bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad.
  • Handeln har också, sedan en del år tillbaka, kallat kotletter (fläsk, kalv och lamm) och biff (oxe), för "ytterfilé", men detta är endast ett marknadsföringsförsök, att göra "sämre" kött finare.
  • En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås och normalt sett tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök, som läggs på biffen.


Förberedelsen av sidan tog: 233,10 ms.