Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet FACK
FACK
Definition av FACK
- liten låda avsedd för att sortera in saker i, oftast ett av ett flertal liknande
- generaliserat en klassificering eller stämpel som sätts på en företeelse som en hjälp i klassificerandet till olika grupper
- avdelning inom mänsklig forskning, akademiskt ämne
- organisation som tillvaratar anställdas intressen
Antal bokstäver
4
Är palindrom
Nej
Sök efter FACK på:
Exempel på hur du använder FACK i en mening
- En elektronisk sedelräknare är en maskin där man placerar sedlarna i ett fack, varpå en sedel åt gången passerar genom maskinen förbi ett ljus, vanligtvis en laser.
- Fadern blev mycket respekterad inom sitt fack genom sin vidareutveckling av den spartanskt utformade spetsgattade båten.
- Akademien har 219 norska ledamöter och 183 utländska, fördelade på två klasser: den matematisk-naturvetenskapliga och den historisk-filosofiska, båda indelade i fack.
- Men snart leddes han över till sitt blivande fack, arkitekturen, samt blev biträde åt John Denham, överintendent för de allmänna byggnaderna.
- Han anses som en av de förnämste mästarna i sitt fack genom sin förmåga att förena det fina med det otvungna.
- Spelet består av en fast skål med en roterande skiva och en liten kula som sätts i rörelse på skivan och som slutligen faller ned i ett bland flera fack.
- Hennes storhetstid var på 1950-talet då hon ofta hade roller som vackra kvinnor som förför män, ett fack hon snart tröttnade på.
- Olov Lindahl, född 1 april 1919 i Tumba, Botkyrka församling, död 1991, var en svensk läkare och professor i ortopedisk kirurgi, som inom sitt fack betraktades som en stridbar person med många nya och avvikande idéer.
- Bron är en stålkonstruktion i fem fack med en total längd av 165 meter, bredden är ungefär 9,5 (körbanan 5,5 meter och två gångbanor à 2 meter).
- Gruppens tidiga album, såsom Leichenschrei (1982) och Information Overload Unit (1981) präglas av aggressiva oljud och monotoni och placerade gruppen i samma fack som industrimusiker som Throbbing Gristle och Whitehouse.
- Alla Granit-snusdosor tillverkas av plast och från och med våren 2010 levereras dosorna med ett yttre fack för använd snus.
- Jones var en mångsidig skådespelare som noga aktade sig för att hamna i ett speciellt "fack", hon spelade såväl oskyldiga och fridsamma kvinnor som sensuella förförerskor.
- I dessa fack som är uppbyggda av presenningar och flytbryggor renas det flödande dagvattnet när sedimenten sjunker ned till bassängbotten.
- Pralinerna ligger i ett eller två lager i insatser eller tråg med små fack, tillverkade av tunn plast.
- Kast (tryckeri) – en låda, som tidigare användes på tryckerier, med små fack i vilka trycktyperna låg sorterade.
- Parallellt med de ovan nämnda förkortningarna användes också 1903-1986 beteckningarna FKMP (fack med bevakning av postiljon) och FKMB (fack med bevakning).
- Huvudsaken var dock för Rinman att få utbilda sig i sitt fack, och det fick han under ledning av bergmästaren i Roslagen och Västernorrland, som gav honom anställning hos sig som biträde.
- Specialofficerare rekryteras bland de som avlagt akademisk yrkesexamen inom respektive fack och bär officersgrader med ett förled som anger verksamhetsområdet.
- Bilen hade flera intressanta utrustningsdetaljer, såsom frontspoiler som flyttade sig närmare vägen i högre hastigheter och en medtagbar attachéväska i ett eget fack i instrumentpanelen.
- Han spelade Figaro på Stenborgs teater 1790, han gjorde också manliga komediroller, och som sångare kunde han hålla ett bra samspel med orkestern och kören, men det är som komiker i kvinnoroller han var mest populär; han spelade gamla gummor, häxor och skvallertanter som Mor Bobi och fru Slammerström, och i dessa roller var han så omtyckt, att det rent av sades att han, i detta fack, var den skickligaste "skådespelerskan" i Stockholm; det sades också, att även om hans kvinnliga konkurrent för sådana roller, Sofia Frodelius (1779-1822), spelade sådana roller mer verklighetstroget, så spelade han dem roligare.
Förberedelsen av sidan tog: 62,47 ms.