Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet FLÄSK


FLÄSK

Definition av FLÄSK

  1. kött från gris; i synnerhet med hög fetthalt
  2. kort för sidfläsk; ett fett fläsk som sitter ovan revbenen
  3. (slang) pengar

11
DEG

2

Antal bokstäver

5

Är palindrom

Nej

5
SK
ÄS

122

6

143

26


Sök efter FLÄSK på:



Exempel på hur du använder FLÄSK i en mening

  • Man hade oftast bara de enklaste råvarorna som ister, fläsk, mjöl och salt, som är huvudingredienserna i en kolbulle.
  • Ärtsoppa, i Sverige även känt som ärtor med fläsk eller ärter med fläsk, är en klassisk maträtt i husmanskosten som tillagas på liknande sätt i många länder.
  • Vid tillagning förvälls det i saltat vatten och serveras vanligen med stekt fläsk och vitsås eller löksås.
  • Följande livsmedel innehåller relativt hög andel leucin: ägg, fläsk, nötkött, kyckling, sojabönor och bladgrönsaker.
  • När Henrietta får ett insidertips om hur lönsamt det kommer att bli med fläsk satsar hon på detta genom att låna 3.
  • Kombinationen varierar något, men grunden är i allmänhet jätteräkor, fläsk, biff och kyckling, där de två förstnämnda vanligen serveras friterade med sötsur sås.
  • Den utgörs av "bollar" (singular kroppkaka), ungefär i tennisbollstorlek, bestående av en potatisbaserad deg med inbakat fläsk och lök eller annan fyllning.
  • En omelett på smet som även innehåller kokt, tärnad potatis, rökt eller rimmat fläsk och lök benämns bondomelett.
  • Fläskkött med hög fetthalt kallas i fackmässiga sammanhang fläsk, vilket i vardagligt tal oftast används som synonym till fläskkött.
  • Nävgröt eller motti är en skogsfinsk gröt som görs på skrädmjöl och serveras med fläsk och lingonsylt.
  • Traditionellt består en yakitori endast av olika delar av kyckling och grönsaker, men numera kan yakitori användas för att referera till biff, fläsk, fisk, skaldjur eller till och med grönsaker, så länge de är uppförda på spett.
  • Yakisoba (焼きそば) eller sōsuyakisoba (ソース焼きそば) är en enkel japansk maträtt, populär i hela landet, som består av stekta nudlar, grönsaker (exempelvis morötter eller kål) och någon form av kött, vanligtvis fläsk.
  • Skrädmjöl används vanligen till nävgröt som serveras med stekt fläsk, flott och lingonsylt som tillbehör.
  • Först ett höns, sedan två korn, tre gråa gäss, fyra pund fläsk, fem flådda får, en so med sex grisar, sju åtting säd, åtta grå fålar med gullsadlar, nio nyborna kor, tio par oxar, elva klockor, och till sist tolv kyrkor, var kyrka med tolv altare i, vart altare med tolv präster uppå, var präst med tolv kappor, var kappa med tolv bälten, vart bälte med tolv pungar, var pung med tolv daler i.
  • Korvkaka är en maträtt från Västergötland som bland annat innehåller lever, korngryn, ägg, mjölk, russin och ibland fläsk.
  • Vissa lecsóvarianter har potatis, ris, gröna tomater, vitlök, eller korvringar, typ Gyulai kolbász, bacon, wienerkorv, rökt fläsk eller dekorerad med kokta, skivade ägg.
  • Rårakor serveras oftast med stekt fläsk och lingonsylt men kan eventuellt även serveras på andra sätt, med till exempel kaviar, gubbröra eller någon annan röra.
  • På sina håll i Norrland förekommer även blodpannkaka som görs på samma smet som blodplättar men i form av ugnspannkaka, med eller utan fläsk.
  • Den ungerska versionen bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad.
  • Spansk chorizo görs vanligen av fläsk och späck och har ofta stark smak då den kryddas med torkad rökt paprika (pimentón) som även ger den dess karakteristiska röda färg.


Förberedelsen av sidan tog: 315,57 ms.