Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet LÄRK
LÄRK
Definition av LÄRK
- kort för lärkträd; ett barrträd av arten Larix decidua inom släktet lärkar och familjen tallväxter
Antal bokstäver
4
Är palindrom
Nej
Sök efter LÄRK på:
Exempel på hur man kan använda LÄRK i en mening
- Lärk, lärkträd eller europeisk lärk (Larix decidua) är ett barrträd i familjen tallväxter som, till skillnad från de i Sverige betydligt vanligare granen och tallen, fäller sina barr på hösten.
- Det finns en botanisk trädgård kallad Arboretum Groenlandicum, med en stor samling planterade träd, bland annat gran, tall och lärk.
- Livslängden för impregnerad spån av furu kan vara runt 40 år eller längre; för spån av ek eller lärk ännu längre.
- den subalpina zonen (1700/1800-2000/2200m) består av barrskog med främst cembratall och lärk i den lägre regionen upp till 2000 m och snår av tvärgbuskar i ett bälte mellan 2000 och 2200 m.
- Bergen runt Bajkalsjön är tätt bevuxna med gråal, asp, glasbjörk, sibirisk lärk, sibirisk ädelgran, tall och sibirisk gran.
- Parken har symmetriskt utplacerade grusgångar och fritt placerade träd, bland annat skogslönn, hästkastanj, skogslind, sibirisk lärk, hägg, poppel, ask, vårtbjörk och glasbjörk.
- Urskogen tillhör Uralbergens taiga och domineras av de tre trädarterna altaigran, pichtagran och sibirisk lärk.
- Rödbröstad nötväcka återfinns i barrskog bestående av gran, ädelgran, tall, hemlock lärk och jättetuja.
- Inom europeiskt skogsbruk föredras främst hybridlärk som uppstår när japansk lärk och europeisk lärk korsbefruktas.
- Grå lärksopp lever liksom andra arter bland lärksopparna (suillus) i symbios med lärk och förekommer främst i Alperna som är lärkens naturliga utbredningsområde.
- Den smutsfläckade nyckelpigan lever främst bland barrträd, i synnerhet lärk, även om den också kan påträffas i blandskog och i kärr.
- Larven är växtätare, med inriktning på bark och ved, främst av tall, mer sällan på andra barrträd, som gran, lärk och ädelgran, där den gräver långa gångar i trävirket.
- Amurjärpen förekommer mest i fuktiga, skuggiga område på taiga med kraftig undervegetation och barrskog som gran, en och lärk.
- Den ingår vanligen i barrskogar eller blandskogar tillsammans med andra barrträd som nikkogran, japansk ädelcypress, ärtcypress, hiba, Tsuga diversifolia, Picea jezoensis, Pinus parviflora och japansk lärk samt med lövträd som kamtjatkabjörk, Betula corylifolia, Fagus crenata, Quercus mongolica och Zelkova serrata.
- I Godby arboretum finns exoter som idegran, jättetuja, silvergran, sibirisk ädelgran, douglasgran, contortatall, sibirisk lärk, kurilerlärk, avenbok och fågelbär.
- Den ses även i vattennära skogar med sälg, lärk och poppel men också i torrare täta skogar med tall, björk och al, mer sällan i törnbuskmarker.
Förberedelsen av sidan tog: 76,32 ms.