Definition & Betydelse | Svenska ordet MATRÄTTER


MATRÄTTER

Definition av MATRÄTTER

  1. böjningsform av maträtt

Antal bokstäver

9

Är palindrom

Nej

17
AT
ER
MAT

3

3

174
AM
AMT
AR
ARM


Sök efter MATRÄTTER på:



Exempel på hur man kan använda MATRÄTTER i en mening

  • Bladen kan användas färska eller torkade som krydda i sallader och maträtter med ost, fisk och/eller ägg.
  • I västerlandet blandas sashimi ofta ihop med sushi, men sushi syftar generellt på maträtter som innehåller vinägersmaksatt ris och rå fisk.
  • Potatismos kan serveras tillsammans med exempelvis korv, köttbullar eller fiskpinnar, ingår i maträtten lapskojs och ett viktigt tillbehör till maträtter som plankstek.
  • Idén om ett traditionellt nationellt kök är relativt sen och det svenska köket består till stor del av vidareutveckling av tidigare maträtter, influenser från andra länder och kulturer samt maträtter som tidigare sågs vara lokala eller regionala.
  • Nudlar är väldigt vanliga att äta som sådana (kokta) och dessutom vanliga som ingrediens i asiatiska maträtter.
  • Omkring 20 miljoner människor i världen var infekterade år 2009 och antalet bedöms öka, på grund av antalet populära maträtter som innefattar okokt fisk.
  • Han har ställt ut clowner, hjältar, maträtter, en hovnarr, en prinsessa och en gudinna, rävspel, tidmätare, rövare och toalettdörrar.
  • Redningen är oftast en stärkelse i form av vetemjöl, potatismjöl (i vissa maträtter hela potatisar), majsstärkelse (till exempel Maizena) eller arrowrot utblandad i vatten eller mjölk.
  • Boken är rik illustrerad med tolv färgplanscher visande teckningar på kött, fisk, fågel, grönsaker och liknande samt innehåller recept för över tusen maträtter, dessutom anvisningar för bakning, konservering och dukning.
  • En person som professionellt tillagar maträtter på en restaurang kallas för kock, kokerska eller köksa.
  • Sardeller är mycket salta och smakrika och används därför som smakgivare i och tillbehör till olika maträtter, till exempel sallader, wienerschnitzel och såser.
  • Den används även för att hålla ihop maträtter som snittar och rullader, och frukter/bär i cocktailar.
  • Klasse Kock - har ett inslag i kalendern som heter Klasse Kocks julmathörna där han lagar olika maträtter inför julen.
  • Provençal eller Provençale (observera cediljen, Provence stavas utan cedilj), franska för "från Provence", är ord som brukar användas för att beskriva maträtter kryddade med vitlök och eller Herbes de Provence, exempelvis Cœur de filet provençale.
  • Teppan (鉄板) betyder "järnplatta" och yaki (焼き) betyder "steka" eller "grilla", och enkelt uttryckt är teppanyaki alla maträtter som tillreds på en järnplatta.
  • Begreppet "melba", också namngett efter Nellie Melba, finns också om garnityr till maträtter då man garnerar kötträtter med kokt skinka serverar med bland annat fyllda tomater.
  • Det finns en hel del maträtter med tillägget a la veracruzana vilket innebär ofta att det ingår kapris, oliver och chile largo.
  • Olivolja används ofta, men man steker inte i det, utan används snarare som smakförstärkare i sallader och maträtter.
  • En restaurangmeny, även kallad meny och matsedel, är en lista över vilka maträtter och drycker en restaurang har att erbjuda och till vilket pris.
  • Macadamianötter – även kända som australiska hasselnötter – äts rostade eller som ingrediens i godis, kakor och andra bakverk eller som ingrediens i olika maträtter på ungefär samma sätt som mandel och cashew används i asiatisk matlagning.


Förberedelsen av sidan tog: 153,21 ms.