Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet SAFFRAN
SAFFRAN
Definition av SAFFRAN
- dyrbar krydda som utvinns ur saffranskrokus
Antal bokstäver
7
Är palindrom
Nej
Sök efter SAFFRAN på:
Exempel på hur man kan använda SAFFRAN i en mening
- Lussekatten är en vetebulle som oftast är gulfärgad av saffran, men lokala varianter med kardemumma istället för saffran förekommer också.
- Indiens flagga är en trikolor i färgerna saffran (som kan vara en nyans av gult eller orange), vitt och grönt, och har ett marinblått hjul med tjugofyra ekrar i mitten.
- Blandningen kan variera, men ofta innehåller den svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver, fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland även saffran.
- Det krävs minst 100 000–150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna 1 kg torkad saffran.
- Staden är också känd för saffran, sin gyllene skinka, och sitt vita vin, Vernaccia di San Gimignano, framställt av en ålderdomlig variant av druvan Vernaccia, som odlas på sandstenskullarnas sluttningar i området.
- Elixiret innehöll saffran, zittverrot, lärkträdsvamp, kinesisk rabarber, baggsöta, myrra, leveraloe och teriak, allt löst i alkohol.
- En fernet innehåller örter och kryddor, vanliga ingredienser är malört, mynta, apelsinskal och saffran.
- Receptet på Strega är hemligt, men likören sägs innehålla ett sjuttiotal ingredienser, däribland fänkål, mynta och saffran (vilket bidrar till den kraftigt gula färgen).
- Saffran, som är världens dyraste krydda per viktenhet, består av pistiller plockade från saffranskrokusen (Crocus sativus).
- Man kan lätt variera smaken med olika smaksättningar som till exempel saffran, kanel, kardemumma, kaffe, kokos, vanilj, kakao eller honung.
- Dessa kryddor omfattar piri-piri (små, eldiga chilipeppar) och svartpeppar samt kanel, vanilj och saffran.
- Den kunde även innehålla kryddor som saffran eller kanel och kycklingen kunde bytas ut mot annan typ av fågel som vaktel eller fälthöns.
- Den syntetiseras av växter och några mikroorganismer och är det ämne som ger paprika, majs, saffran, gojibär och många andra växter och mikrober sin karakteristiska färg.
- Rätten lagas genom att förvällt ris blandas med en blandning av yoghurt, äggulor och saffran, samt förkokta kycklingbitar.
- Han noterade att allt kött kryddades med socker, saffran, ingefära samt citron- och apelsinskal och att allt bröd kryddades med kummin.
Förberedelsen av sidan tog: 83,70 ms.