Definition & Betydelse | Svenska ordet VISPGRÄDDE


VISPGRÄDDE

Definition av VISPGRÄDDE

  1. fet grädde som bildar ett hållfast skum vid vispning
  2. skummet som bildats av vispad vispgrädde (1.)

Antal bokstäver

10

Är palindrom

Nej

10
DE
IS
PG
VI

3

3

317
DDR
DE
DEG
DER


Sök efter VISPGRÄDDE på:



Exempel på hur man kan använda VISPGRÄDDE i en mening

  • Tårtan brukar dekoreras, exempelvis med vispgrädde, skivad frukt, bär, marsipan, choklad, skivad mandel eller chokladlinser.
  • Irish coffee är en varm, alkoholhaltig kaffedrink som består av irländsk whiskey, socker, varmt kaffe och vispgrädde.
  • Den består främst av socker, äggvita, hasselnötter samt vispgrädde blandad med bitar av frukt, exempelvis konserverad persika, aprikos, mandarin eller – mer sällan – skivad färsk banan.
  • Kakan äts ljummen eller kall som dessert och serveras enligt tradition med salmbärssylt och vispgrädde.
  • Men det gamla namnet för syrad grädde hänger kvar, och fransmän kallar därför vanlig grädde för crème fraîche liquide, eller crème fleurette som närmast kan liknas vid svensk vispgrädde.
  • Sillsallad är en salladblandning av salta sillfiléer, inlagda rödbetor, eventuellt även potatis och äpplen, lök, majonnäs och vispgrädde.
  • En acceptabel ersättning kan fås om man värmer upp två delar mjölk (tre procent) med en del vispgrädde på lägsta värme under några timmar tills det bildas skinn på ytan, låter det vila över natten och sedan tar vara på skinnet och därmed sammanhängande gräddmassa.
  • Mousse är ett slags luftig dessert som vanligtvis görs på ägg och vispgrädde (först tillverkades den utan grädde, med bara äggulor, äggvitor, socker och choklad eller andra smakämnen), vanligtvis tillsammans med andra smaker såsom choklad eller fruktpuré, även om recept med kycklingkött eller andra ingredienser förekommer.
  • När man sedan trycker för att släppa ut grädden kommer den att drivas ut med gasen och samtidigt bli luftig precis som vispad vispgrädde.
  • Det producerar dryckesmjölk, vispgrädde, smör, filmjölk, yoghurt, crème fraîche, ayran och från och med 2012 dessutom en rad olika ostar.
  • Garnering syftar på oftast ätliga dekorationer på bakverk, antingen i form av vispgrädde, marsipan och andra sorters täckande material, eller som lockande inslag: frukt och bär, godisbitar och chokladfigurer.
  • Vid sidan om denna används också matfett, vetemjöl, tomatpuré, rödvin och eventuellt vispgrädde till såsen.
  • Pajskalet förgräddas i 10–15 minuter i ugn och fylls sedan med en blandning av grovriven Västerbottensost, vispgrädde, mjölk, ägg samt kryddas med salt och svartpeppar.
  • Under slutet av 1981 tillkom Ädel Visp, en vegetabilisk ersättning för vispgrädde som skulle bli varumärkets främsta användning under de följande åren.
  • En sundae består vanligtvis av en eller flera skopor glass samt topping, till exempel strössel, vispgrädde, marshmallows eller fruktbitar.


Förberedelsen av sidan tog: 111,57 ms.